ΒΙΒΛΙΟ: Σημαδεμένες | Ευτυχία Κοσμαδοπούλου

Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης και oι Εκδόσεις "Γαβριηλίδης" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευτυχίας Κοσμαδοπούλου "Σημαδεμένες", το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης (αίθουσα Γιάννης Ρίτσος)

Μιλούν οι: Αμαλία Μπινιάρη και Αντώνης Μακρυδημήτρης (καθηγητής Πανεπιστήμιου Αθηνών).
Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Δήμητρα Φωτοπούλου. Σύνθεση πιάνου από τον συνθέτη Παράκλητο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμούπολης Σύρου.


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μέσα σε ένα καλοκαίρι, η Ζωή ανακαλύπτει τη ζωή. Κρυφοί έρωτες, μυστικοί απόγονοι, ακυρωμένοι επαναστάτες, δολοπλοκίες, μάγισσες, δολοφονίες ηθελημένες κι αθέλητες, βιαστές, διάβολοι και μάρτυρες αναπνέουν τον ίδιο αέρα και μοιράζονται την ίδια θάλασσα στον ίδιο μικρό τόπο, ενώ σκοτεινά μυστικά φανερώνονται ακόμα και μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Τι ρόλο παίζει το κόκκινο σημάδι σε σχήμα καρδιάς, που έχει εκ γενετής; Μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα; Και τελικά, θα καταφέρει να επιβιώσει έπειτα από τόσες αποκαλύψεις και τόσα βαριά μυστικά; 


ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΟΣΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ελληνική Πεζογραφία
ISBN: 978-960-576-484-5
Διαστ. 12.2 x 21.5
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 19,08
σελ. 435Έγραψαν
Η Κοσμαδοπούλου αποτυπώνει –χαράζει, για την ακρίβεια– τα σημάδια των ηρωίδων της, έτσι ώστε να διαμορφώσει με ευκρίνεια το μυθοπλαστικό της υλικό. Σημαδεύει την ψυχή τους για να μπορεί να τις αναγνωρίσει αργότερα. Για να μας τις συστήσει με σιγουριά και ασφάλεια. Βάζει σημάδι και το πετυχαίνει με ακριβή βολή. Στον κύκλο του σύμπαντός της υπάρχουν πολλές θεματικές ενότητες, όσο και μυστηριακές υποενότητες, απαραίτητες για τη γοητεία των 435 σελίδων του βιβλίου.
(Διαμαντής Αξιώτης, diastixo.gr)

Κάθε ηρωίδα του βιβλίου κουβαλά το σημάδι της – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ένα σημάδι που περνά από γυναίκα σε γυναίκα μέσα από το πέρασμα των αιώνων και κρύβει μέσα του την καταπίεση, την ταλαιπωρία, την υποταγή και τον πόνο. Οι γυναίκες προσπαθούν να αρνηθούν τα σημάδια τους, να τα ξεπεράσουν, να τα κρύψουν από τον έξω κόσμο, μα είναι αδύνατο, αφού τις ορίζουν.
(Δέσποινα Σιάτη, Artic.gr)

Η συγγραφέας, με τη συνεχή χρήση των παρομοιώσεων και των αντιθέσεων καταφέρνει να κάνει την αφήγηση της πιο ζωντανή, δημιουργώντας εικόνες στο μυαλό του αναγνώστη. Τολμά να μιλήσει για πράγματα και καταστάσεις που άλλοι συγγραφείς θα απέφευγαν να αναφερθούν, χωρίς να ωραιοποιεί το παραμικρό, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. Θετική εντύπωση μου έκανε επίσης ο ευρηματικός και πρωτότυπος τίτλος κάθε κεφαλαίου, που αποτελείται από ένα γνωμικό.
(Ελένη Παπακώστα, Aποστακτήριο)

Ευτυχία Κοσμαδοπούλου – Βιογραφικό
Η Ευτυχία Κοσμαδοπούλου γεννήθηκε στη Ν. Ιωνία Αττικής. Είναι ζωγράφος, πτυχιούχος της ΑΣΚΤ Αθήνας. Δίδαξε Ελεύθερο Σχέδιο στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ από το 2010 έως το 2014 διετέλεσε ζωγράφος στο Ζωολογικό Μουσείο του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Στο χώρο των γραμμάτων πρωτοεμφανίστηκε σε πολύ νεανική ηλικία με την συμμετοχή της σε ποιητικές συλλογές.
Το 2014 εκδίδει 15 διηγήματα ψυχολογικής πραγματικότητας με τίτλο «Μέλισσες και πεταλούδες πάνω στη ρίγανη» (εκδ. Γαβριηλίδης) και το 2015 το μυθιστόρημα «Σημαδεμένες» (εκδ. Γαβριηλίδης).


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons