Ιστορία Εξερεύνησης Διαστήματος - Ακαδημαϊκός Κριμιζής Σταμάτης

- Ανοιχτή Εκδήλωση για τους πολίτες της Σύρου-Ερμούπολης και Κυκλάδων του Ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή, Επόπτη του Γραφείου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Ομότιμου Διευθυντή του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins με θέμα: «Ιστορία της Εξερεύνησης/κατάκτησης του Διαστήματος: Από τον Ερμή στον Πλούτωνα σε 50 χρόνια».

- Οι ανοικτές εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών, απευθύνονται στο ευρύ κοινό όλων των δημοτών της Σύρου - Ερμούπολης και ακολουθούν συζητήσεις για τη συμβολή των Φυσικών Επιστημών, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, τη γνώση του ανθρώπου για το Σύμπαν, τη γνωριμία του με το περιβάλλον της Γής και του Ηλιακού Συστήματος, την ανάπτυξη της Τεχνολογίας και του Περιβάλλοντος. 

- Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνουν για την τρέχουσα σχολική χρονιά έναν κύκλο δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν από το ΕΚΦΕ Σύρου, τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Κυκλάδων, καθώς και τις σχολικές μονάδες ΔΕ Σύρου, για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τις Φυσικές Επιστήμες και τη σύνδεσή τους με την καθημερινή ζωή και την επικαιρότητα, στο πλαίσιο της στρατηγικής για ένα σχολείο Ανοικτό στη Ζωή και στη Δράση.


Σάββατο 6 Μαϊου 2017 | Ώρα: 19.30
Αγίου Νικολάου 6, Ερμούπολη (Αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων)

Διοργάνωση ΕΚΦΕ Σύρου-ΔΔΕ Κυκλάδων, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Ν.Αιγαίου-Σχ.Σύμβουλο ΦΕ Κυκλάδων, Συνδιοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons