Η Σύρος είναι το #animated hub της Μεσογείου διότι έχει το Animasyros


Η Σύρος είναι το #animated hub της Μεσογείου, διότι έχει το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros

Το animation, όπως όλες οι οπτικοακουστικές τέχνες, αναδεικνύονται και προωθούνται μέσα από διεθνή φεστιβάλ και φόρουμ. Ένα τέτοιο φεστιβάλ είναι το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινούμενων Σχεδίων, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η Ερμούπολη, η πιο καλοδιατηρημένη νεοκλασική πόλη της Ελλάδας με σημαντικές πολιτιστικές υποδομές, υποδέχεται κάθε χρόνο το φεστιβάλ και αγκαλιάζει τις δράσεις του. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ταινιών animation, εκπαιδευτικά εργαστήρια κινούμενων σχεδίων, καθώς και το τμήμα της Αγοράς, έναν πυρήνα επαγγελματικής δικτύωσης των επαγγελματιών των κινούμενων σχεδίων.Το μεγαλύτερο animation festival στην Ελλάδα είναι υπόθεση της Σύρου. Η κα Θωμαή Τομαζίνα Μενδρινού, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και η κα Μαρία Ανεστοπούλου, διευθύντρια του μεγαλύτερου, ελληνικού animation festival μας μιλούν για το Animasyros International Animation Festival + Agora που αγαπούν και στηρίζουν και που γίνεται φέτος 10 ετών. Πανηγυρικά και θεσμικά.

Αρωγοί του Animasyros στέκονται κάθε χρόνο διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών στην Ελλάδα, καθώς και πλήθος διαπιστευμένων δημοσιογράφων που καλύπτουν τις δράσεις του και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του, όπως η Laëtitia KV, Ακόλουθος Οπτικοακουστικών Μέσων του Γαλλικoύ Ινστιτούτου Αθηνών, η Irit Ben-Abba, Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα και ο Todd Pierce, πρ. Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων U.S. Embassy Athens μιλάνε για την #animated εμπειρία τους με το Φεστιβάλ.

H κα Βαλεντίνη Ποταμιάνου, Πρόεδρος του Ινστιτούτο Κυβέλη - Kyveli Institute είναι φαν του Animasyros International Animation Festival + Agora. Κάθε χρόνο η ταράτσα του Ιδρύματος γίνεται ένα animated party.

***
Το επεισόδιο προβλήθηκε στην ΕΡΤ1 στις 2 Απριλίου 2017.Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Πιλάβιος
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.
Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons