Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με παράγοντες για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών studios στη Σύρο

Ο κ. Λεονταρίτης συνοδευόμενος από
τον κ. George Macropoulos (αριστερά) και τον Υπουργό κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου (δεξιά)

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε χθες στην Αθήνα με αντικείμενο την εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, προκειμένου να υλοποιηθεί η μεγάλη επενδυτική πρόταση των Αμερικανών παραγωγών του HOLLYWOOD για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών studios στη Σύρο, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Λεονταρίτης συνοδευόμενος από τον κ. George Macropoulos, εκπρόσωπο των επενδυτών και τους νομικούς συμβούλους τους, είχε συναντήσεις στα Υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού με τον Υπουργό κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα.

Επί τάπητος τέθηκαν οι λεπτομέρειες της επένδυσης και διευκρινίστηκαν ζητήματα που άπτονται του φορολογικού καθεστώτος και των επιδοτήσεων, όπως αυτά περιέχονται στο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 20 Φεβρουαρίου 2017 από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά και λήγει αύριο, ενώ εκφράστηκε η αναγκαιότητα εξειδίκευσης των επιμέρους θεμάτων σε επόμενες συναντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αναμένεται να συμβάλει στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων στον κλάδο της οπτικοακουστικής παραγωγής και στη διαμόρφωση μιας νέας εξωστρεφούς ταυτότητας (branding), αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν ιδιαιτέρα θετικοί και δήλωσαν ότι στόχος τους είναι η υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης.

Όπως δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης: "η υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης θα συμβάλει στη δημιουργία υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δημιουργώντας άριστες συνθήκες για τη τουριστική ανάπτυξη των νησιών".
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons