ΣΙΝΕΜΑ: Metropolis (Μητρόπολις)

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Metropolis" [Μητρόπολις] (Fritz Lang) στα πλαίσια του αφιερώματος "Dystopias" την Τρίτη 7 Μάρτη 2017 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2) και ώρα 21:15.


ΥΠΟΘΕΣΗ: Στη φουτουριστική Μητρόπολη, η κοινωνία είναι χωρισμένη ανάμεσα στην εύπορη άρχουσα τάξη και στους εργάτες. Όταν ο γιος του ιδρυτή της πόλης ερωτεύεται τη φτωχή Μαρία, την κόρη ενός εργάτη, αποφασίζει να τη βοηθήσει για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ιδιαίτερη αξία της ταινίας είναι ότι γυρίστηκε σε μια εποχή καλλιτεχνικού αναβρασμού αγκαλιάζοντας πολλές από τις ιδέες και την αισθητική των ρευμάτων της εποχής - από νταντά ως εξπρεσιονισμό, μοντερνισμό και bauhaus - δημιουργώντας ένα εξαίσιο και εκκεντρικό αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξε μια από τις αγαπημένες ταινίες του Αδόλφου Χίτλερ - παρ΄ ότι η άνοδος του τελευταίου στην εξουσία ανάγκασε τον Λανγκ να εγκαταλείψει τη χώρα του για τις ΗΠΑ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία Φριτς Λανγκ
Παραγωγή Έριχ Πόμερ
Σενάριο Τέα φον Χάρμπου, Φριτς Λανγκ (χωρίς να του γίνεται αναφορά)
Βασισμένο σε μυθιστόρημα της Τέα φον Χάρμπου, ονόματι Metropolis
Πρωταγωνιστές Άλφρεντ Άμπελ, Γκούσταβ Φρέλιχ, Ρούντολφ Κλάιν-Ρόγκε, Μπριγκίτε Χελμ, Μουσική Γκότφριντ Χούπερτς (αυθεντικό sountrack)
Μοντάζ Φριτς Λανγκ
Εταιρεία παραγωγής Universum Film AG
Διανομή UFA
Πρώτη προβολή 10 Ιανουαρίου 1927


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons