Η Σύρος τότε και τώρα μέσα στο χρόνο

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αναλλοίωτη ομορφιά στο χρόνο που σας περιμένει να τη γνωρίσετε.
Φωτο (1890): Aymar Eugène de La Baume Pluvinel

Νησί των αντιθέσεων και των μεγάλων συνθέσεων, νησί με το πέλαγος ολάνοιχτο και τα βουνά, νησί της μουσικής και της μουσικής των κυμάτων, νησί της προόδου και των πνευματικών ανθρώπων, η Σύρος, πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με τρεις σημαντικές ιστορικές περιόδους και νησί των μεγάλων ευρημάτων της τέχνης.

Ένα νησί που έχει μάθει να ξεχωρίζει, να γοητεύει και να εμπνέει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, η αρχόντισσα και πρωτεύουσα των Κυκλάδων, Σύρος, σας περιμένει να ανακαλύψετε από κοντά τα μυστικά της!

Μερικές φωτογραφίες είναι πάρα πολύ παλιές που σε κάνουν να απορείς. Σε φέρνουν επίσης αντιμέτωπο με το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε έως τώρα.

Απολαύστε τις!

Περίπατος στο "Φάρο" με θέα την Ερμούπολη.

λιμάνι Σύρου (αρχές 1900) και 2014. Το παρελθόν σμίγει όμορφα με το παρόν!

Μία κατηγορία κτισμάτων της πρώϊμης Ερμούπολης ήταν οι μύλοι. Συχνά αποτελούσαν τα οροθέσια μιας περιοχής.

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου στην Σύρο

Δύο στρατιώτες περπατούν και ένας περιπολεί σε μια ιταλική θέση επάκτιου πυροβόλου με φόντο την σημερινή περιοχή "Αστέρια". Κατά την διάρκεια της κατοχής 1941-44 στην Σύρο είχε την έδρα της η Ιταλική Διοίκηση Κυκλάδων που είχε στην διάθεση της 2 πυροβολαρχίες των 76mm για την άμυνα του νησιού. Το 1943 οι Ιταλοί παραδόθηκαν στους Γερμανούς οι οποίοι έμειναν έως το φθινόπωρο του 1944.

Το τηλεγραφείο (νυν ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΡΟΥ), φρουρείται από τους Γάλλους. - Ένα βρετανικό πολυβόλο στην πόλη. Μετά την απόφαση αποκλεισμού της Ελλάδας, Γάλλοι στρατιώτες αποβιβάσθηκαν στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και κατέλαβαν το τηλεγραφικό σταθμό. Ένα πολυβόλο τοποθετήθηκε στον κεντρικό δρόμο της πόλης, έχοντας προειδοποιητικό χαρακτήρα σε πιθανό εξεγερτικό κίνημα.
[Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Εφημερίδα "Le Miroir", No 162, 31/12/1916]

Ανηφορίζοντας προς την Άνω Σύρο

Περιοχή "Ανηφοράκι" στην Ερμούπολη. Ασπρόμαυρη φωτογραφία: Lotar Eli
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons