ΣΙΝΕΜΑ: Harakiri (Χαρακίρι)

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Harakiri" [Χαρακίρι] (Masaki Kobayashi ) στα πλαίσια του αφιερώματος "Filming in Japan" την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2) και ώρα 21:15. 

Η προβολή θα αρχίσει αυστηρά στην ώρα της λόγω μεγάλου μήκους της ταινίας.ΥΠΟΘΕΣΗ: Στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, ο Τσουγκούμο, σαμουράι χωρίς αφέντη (ρόνιν), έρχεται σ' έναν αρχοντικό οίκο και ζητά την άδεια να πεθάνει έντιμα με χαρακίρι. Στη διάρκεια της προετοιμασίας της τελετής αφηγείται τα γεγονότα που τον οδήγησαν εκεί, όπου και διαφαίνεται ότι πρόθεσή του είναι να εκδικηθεί το θάνατο του γαμπρού του, ο οποίος εξωθήθηκε σε χαρακίρι από τον ίδιο οίκο. Ειδικό βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών 1963, για μια ταινία με χορογραφικές σκηνές μονομαχιών, αλλά και στοχασμό πάνω στις έννοιες του καθήκοντος, του ρόλου του σαμουράι και του ιστορικού ξεπέρασματός του.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Κατηγορία: Δράμα, Δράσης
Σκηνοθεσία: Masaki Kobayashi
Σενάριο: Yasuhiko Takiguchi (Μυθιστόρημα), Shinobu Hashimoto (Προσαρμογή Σεναρίου)
Πρωταγωνιστούν: Tatsuya Nakadai, Akira Ishihama, Shima Iwashita
Μουσική: Toru Takemitsu
Φωτογραφία: Yoshio Miyajima
Μοντάζ: Hisashi Sagara
Χώρα Παραγωγής: Ιαπωνία
Χρώμα: Ασπρόμαυρη
Διάρκεια: 133 min


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons