Σεμινάριο Γλώσσας - Γραφής στη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

ΓΛΩΣΣΑ - ΓΝΩΣΗ - ΓΡΑΦΗ
ΩΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΜΨΥΧΩΣΗΣ

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 θα ξεκινήσει το σεμινάριο στην Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης.

Οι συναντήσεις είναι τρίωρες, δύο μέρες τον μήνα.
Σάββατο 18.00 - 21.00 και Κυριακή 10.30 - 13.30.

Το σεμινάριο διαρκεί 3 μήνες.
Υπεύθυνος είναι ο Δημοσθένης Κερασίδης, επιμελητής εκδόσεων.

Παρακαλώ όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε με τον Δημοσθένη για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108642716, 6973224523
E-Mail: demos10@hotmail.com

Το σεμινάριο (πιο σωστά: εργαστήριο, μιας και είναι βιωματικό-διαδραστικό) «Γλώσσα-Σκέψη-Γραφή» είναι ένα σπίτι τεσσάρων φανταστικών χώρων, αρκετών διαδρόμων και πολλών εκπλήξεων.
Στον «προθάλαμο» γίνεται ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων (αφορισμών, αφηγημάτων, διηγημάτων) και δοκιμίων (φιλοσοφίας, ψυχανάλυσης, πολιτικής σκέψης).

Στο «σαλόνι» οι συμμετέχοντες εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα που τους γεννήθηκαν από τα παραπάνω κείμενα (σαν σε ένα συμπόσιο) και ασκούνται στον λόγο και στη γραφή, μέσω πρωτότυπων ασκήσεων αυτοέκφρασης και επικοινωνίας.

Στον «εκθεσιακό χώρο» χρησιμοποιούμε τους δρόμους και τους τρόπους διαφόρων τεχνών (ποίηση, μουσική, θέατρο, ζωγραφική), σε ένα πλαίσιο διεύρυνσης των ψυχικών και των πνευματικών οριζόντων μας, καθώς και τις τεχνικές της περιγραφής και της αφήγησης.

Στον «χώρο του παιχνιδιού» μαθαίνουμε την ιαπωνική ποιητική φόρμα του χαϊκού, ενώ συνάμα ασκούμαστε στην αυτόματη γραφή και στον αφηγηματικό αυτοσχεδιασμό.

Εισηγητής

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε Νομικά στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων από το 1990. Οι πνευματικές του ανησυχίες αφορούν την ποίηση (ιδίως την ιαπωνική ποιητική φόρμα του χαϊκού), την πεζογραφία, την ψυχανάλυση, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τα θρησκειοφιλοσοφικά ρεύματα της Ανατολής. Ασχολείται με την κριτική λογοτεχνίας και την παρουσίαση κυρίως λογοτεχνικών βιβλίων.
Από το 2013 πραγματοποιεί το εργαστήριο «Γλώσσα-γνώση-γραφή ως μορφές αυτοέκφρασης και αυτοεμψύχωσης» στην Πάτρα και στην Αθήνα.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons