Θεματική Ενότητα Φεβρουαρίου: ”Παπιέ Μασέ” στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Δημιουργίας ΣύρουΤο τμήμα των Μεικτών Τεχνικών, θα ασχοληθεί την περίοδο 8 - 22 Φεβρουαρίου 2017 με την Τεχνική Παπιέ Μασέ.

Τις Τετάρτες 7 μ.μ. - 9 μ.μ.

Το πεπιεσμένο χαρτί, παπιέ μασέ ή αλλιώς χαρτοπολτός, είναι ένα διαχρονικό υλικό για πολλές πρακτικές και διακοσμητικές εφαρμογές.
Από την Αρχαία Αίγυπτο, τη Μέση και Άπω Ανατολή, την Ευρώπη εμφανίζεται ως μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους σε αντικείμενα όπως: μάσκες, μικρά ζωγραφισμένα κουτιά, κοσμήματα, δίσκοι, έπιπλο, παιχνίδια, κουκλοθέατρο, γλυπτική.
Μαθαίνοντας αυτήν την τεχνική ανακυκλώνουμε και δημιουργούμε χειροποίητα αντικείμενα με τη δική μας έμπνευση και φαντασία. Τα διακοσμούμε με ζωγραφική, ντεκουπάζ, στένσιλ, χάντρες, κουμπιά, υφάσματα, κορδέλες και με ότι άλλο υλικό μας εμπνεύσει.

Η τέχνη μπορεί να μας προσφέρει έναν καθαρό καθρέφτη του εσωτερικού μας κόσμου γιατί όταν κάνουμε κάτι δημιουργικό συνδεόμαστε με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου όπου υπάρχει διαίσθηση και ενόραση. Έτσι παίρνουμε πληροφορίες για τις αληθινές επιθυμίες, τα ταλέντα και τις ιδιαιτερότητες μας. Μέσα από διαφορετικές θεματικές κάθε φορά, θα ανακαλύπτουμε με τη χρήση των υλικών πώς να ενδυναμώνουμε τον ψυχικό μας κόσμο και να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας. Το μελισσοκέρι, τα υφάσματα, οι φωτογραφίες, το ξύλο, το γυαλί, τα βότσαλα, ο πηλός και πολλά ακόμα υλικά, θα γίνουν τα μέσα για να ομορφύνουμε το περιβάλλον μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Υπεύθυνη Τμήματος: Ελπίδα Γαδ

Για περισσότερες πληροφορίες: 


------------
Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου
Σταυρός, Τάλαντα, Σύρος, 84100
Τηλ.: 2281075404, 6973842046
helpisart@gmail.com
www.polichoros-syros.com
www.facebook.com/polixorossyros
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons