Οι ομάδες και η σειρά εμφάνισης τους στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής»Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε στους ξέφρενους ρυθμούς του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής». 

Το πρόγραμμα του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» ανοίγει την αυλαία του στις 4 Φεβρουαρίου 2017 και ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου 2017, ενώ συμπεριλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που στοχεύουν στη συμμετοχή όλου του κόσμου, Συριανών και επισκεπτών, στο αμείωτο κέφι και στο ξεφάντωμα του Καρναβαλιού.

Η σειρά εμφάνισης των ομάδων στις παρελάσεις του Καρναβαλιού το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην Άνω Σύρο  και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στην Ερμούπολη έχει ως εξής:

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

(χωρίς αριθμό) Ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι ... - Πολιτιστικός Σύλλογος Στροπώνων - Νομός Εύβοιας

1. "Άγιος Μάρκος .... Άγιος Νικόλαος μ' ένα κουπιστό χέρι" - Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ιδιωτικού Σχολείου «Ο Άγιος Γεώργιος»
Η ομάδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ιδιωτικού Σχολείου "΄Αγ. Γεώργιος" για 6η χρονιά " βαδίζει " στους δρόμους του Συριανού Καρναβαλιού. 
Η ομάδα έχει παρουσιαστεί σαν ζουμερά φρούτα και λαχανικά, μεταμορφώθηκε σε μικρά κίτρινα πλασματάκια, κατέκτησε τον βορρά σαν Βίκινγκς, πέταξε στα φτερά των δράκων και προσγειώθηκε στην υπέροχη Σκωτία. 
Φέτος η ομάδα αποφάσισε να κατέβει σε πιο ζεστά μέρη, πιο ρομαντικά. Σε μέρη με υπέροχες πλατείες, ξακουστά αγάλματα και μοναδικά κανάλια. Στο Συριανό Καρναβάλι 2017 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ιδιωτικού Σχολείου "΄Αγ. Γεώργιος" ετοιμάζει ταξίδι με συγκεκριμένη πορεία πλεύσης και ''μ' ένα κουπί στο χέρι" ........από τη Βενετία του ΄Αγ. Μάρκου στην μικρή Βενετία του ΄Αγ. Νικολάου.

2. "Γιατί έτσι μας αρέσει" - Παιδιά και γονείς 6ου Δημοτικού Σχολείου
Η ομάδα των παιδιών και των γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου συμμετέχει κάθε χρόνο στη γιορτή του Καρναβαλιού. Παρουσίασε τα Συριανά λουκουμάκια, την Ντενεκεδούπολη, τις γάτες του Αιγαίου, τις γλυκές τσούχτρες και το τρελό Ρούμπικ. 
Φέτος η ομάδα ακολουθεί την τάση της εποχής και εκφράζεται με σύμβολα. "Τα emotions" έρχονται στο Συριανό Καρναβάλι "Γεώργιος Σουρής" 2017. Η ομάδα των παιδιών και των γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου μέσω των emotions θέλει να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων με συναισθήματα χαράς και κεφιού.

3. "Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει" - Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγεία Βάρης - Μάννα
Πέρυσι η ομάδα έφερε λαγούς και κουκουβάγιες στην πλατεία και τα πολύχρωμα φτερά τους έφεραν βροχή στο άνοιγμά τους. 
Φέτος θα ξορκίσουν τον κακό καιρό, τη βροχή, το κρύο και τα χιόνια. Δε τους τρομάζει ούτε ο "Βίκτωρας", ούτε η "Αριάδνη" ούτε όποιο άλλο καιρικό φαινόμενο περάσει από τη χώρα μας. Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι "ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".  Το "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΗΣ - ΜΑΝΝΑ" θα φορέσει τις σαγιονάρες του και θα ξεχυθεί στις όμορφες παραλίες της Σύρου! Θα αγνοήσει τον γκρίζο ουρανό, θα χορέψει και θα διασκεδάσει σε χαλαρούς καλοκαιρινούς ρυθμούς για να φέρει πιο γρήγορα ζεστές και ηλιόλουστες μέρες, γιατί…. «Ο ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΚΙ ΑΝ ΦΛΕΒΙΣΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΜΥΡΙΣΕΙ».

4. "Ευχούληδες - Φέτος θα σας τρολλάρουμε !!!" - Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου με την παιδικότητα και τη ζωντάνια που τον διακρίνει, έρχεται στο Συριανό Καρναβάλι 2017 με το θέμα "ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ - ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ TROLLΑΡΟΥΜΕ !!!
Ο Σύλλογος θα παρουσιάσει τον θαυμαστό, πολύχρωμο κόσμο των "TROLLS". Πολύχρωμα ξωτικά του δάσους θα χορέψουν τα τραγούδια τους και θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν την αισιοδοξία και τη τρέλα που τα χαρακτηρίζει. 

5. "Το 4ο είναι Superoxo"Μαθητές, γονείς και φίλοι του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης 
Οι μαθητές, οι γονείς & οι φίλοι του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης ξεκίνησαν δειλά - δειλά βουρτσίζοντας τα δοντάκια τους (Οδοντόπαιδα), χόρεψαν το χορό της βροχής για να ζητήσουν για όλους ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα (Ιν-διανοούμενοι), και αφού στεγνώσαν καταλάβανε ότι επι-LEGOυμε το μέλλον και πιάσανε δουλειά για να χτίσουν λιθαράκι-λιθαράκι ένα καλύτερο κόσμο!!!
Μέσα από όλο αυτό το ταξίδι τους διαπίστωσαν ότι όλοι τελικά έχουν αυτή την SUPER-οχη εσωτερική δύναμη και μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. 
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης για μια ακόμα φορά θα SUPER -διασκεδάσει και θα SUPER -χορέψει στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού - "Γεώργιος Σουρής" 2017.
Φέτος το 4ο θα είναι SUPERοχο !!! Οι Super ήρωες είμαστε εμείς, είσαστε εσείς, είναι εκείνοι...  Οι Super ήρωες καταφέρνουν τα πάντα, δεν γνωρίζουν όρια και περιορισμούς. Δεν χάνουν ποτέ το κουράγιο και την ελπίδα τους. Μπορεί το σήμερα να ήταν άσχημο και το χθες περίεργο, όμως έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι αύριο ξημερώνει μία νέα μέρα! Ακόμη και αν το καλύτερο αύριο αργεί, να είστε σίγουροι ότι θα έρθει! Πιστεύουμε στα όνειρά μας και τα πάντα μπορεί να συμβούν! Με ένα χαμόγελο, μια καλή πράξη, μία γλυκιά κουβέντα κι ένα ευχαριστώ μας κάνουν την κάθε μέρα ομορφότερη. Θυμόμαστε πάντα ότι δεν είμαστε μόνοι, αποδεχόμαστε τον εαυτό μας ακόμα και αν δεν είμαστε τέλειοι, δεν πρέπει να χάνουμε τη στιγμή.

ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

(χωρίς αριθμό) Γυφτομαχαλάς από την Χαλάστρα - Χορευτικός Σύλλογος Χαλάστρας ΚΠΟΔΔ Θεσσαλονίκης 

(χωρίς αριθμό) Του Κουτρούλη ο γάμος - Λαογραφικός Αθλητικός Σύλλογος Μεσολογγίου 

1."Ταζ Μπαχάλ" - Εκείνοι... οι Ζαβοί
Οι ζαβοί αγαπούν τα χρώματα!!! 
Το 2016 κάναμε το πρώτο μας party με τίτλο "Το κόκκινο party των ζαβών" και η φαντασία σας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας!!! Η Κοκκινοσκουφίτσα, κόκκινοι ναυαγοσώστες μέχρι κι η Έλλη Κοκκίνου πέρασαν από την παρέα μας!!! 
Φέτος σκεφτήκαμε να δώσουμε περισσότερη "λάμψη" οπότε περιμένουμε τις πιο ευφάνταστες και λαμπερές προτάσεις σας για την καρναβαλική collection 2017!!! 
Πολύ απλά: "Ντύσου πρόχειρα & βάλε τα ΧΡΥΣΑ σου"

2."Νεράϊδες και παλικάρια" - Νεράϊδες και παλικάρια
Οι "Νεράιδες και τα παλικάρια" φέτος συμμετέχουν στο Συριανό καρναβάλι για δεύτερη χρονιά. 
Πέρσι ξεσήκωσαν τη Σύρο ως γιατροί και νοσοκόμες σατιρίζοντας το σύστημα υγεία της χώρας μας με το θέμα "Π.Ε.Δ.Υ μου Ε.Σ.Υ."
Στο φετινό καρναβάλι θα μας ταξιδέψουν νότια στο όμορφο νησί της Κρήτης για να μας δείξουν πως η αγάπη μπορεί να νικήσει το άσβεστο μίσος δύο οικογενειών ... 
Ναι καλά καταλάβατε... Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες
- Δώ 'μου τη χείρα σου να την εφιλήσω μουχαχαχα ...
- Πατέρα δώσε ακόμη εκατό, ο νιός είναι παλικάρι ...
- Από πότε οι νεράιδες βγαίνουν στη στεριά; Από τότε που κυκλοφορούν στη Σύρα όμορφα παλικάρια.
Κρητικοί και κρητικοπούλες, Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες, καρναβαλική μεταφορά της ελληνικής ταινίας "Η νεράιδα και το παλικάρι".

3. "Ermoupolywood" - Belle Epoque
Φήμες λένε ότι η Σύρος τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει άρωμα από Χόλιγουντ. 
Το Belle Époque café φέρνει το "Ermoupolywood" στο "Συριανό Καρναβάλι -Γεώργιος Σουρής 2017". Πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, καταξιωμένοι σκηνοθέτες, Όσκαρ, VIP´s, Paparazzis κτλ κτλ κτλ θα παρελάσουν και θα ενισχύσουν αυτά τα σενάρια. 
Η ομάδα του Belle Époque café παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια στο Συριανό Καρναβάλι τα θέματα "Λεφτά να φαν κι οι κότες", "Μέρμηγκες από το Βορρά, τζίτζικες απ'το Νότο", "Τραπεζήτουλες", "Το έχουμε κάψει τελείως". Φέτος αναμένουμε με αγωνία το "Ermoupolywood", γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Σύρο αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά μας να αποκτήσουν διεθνή τουριστική προβολή, μέσα από το "Συριανό Καρναβάλι - Γεώργιος Σουρής 2017".

4. "Στη Χωνωλουλού" - Οι ωραίοι έχουν χρέη
Ο ομάδα των "ωραίων που έχουν χρέη" είναι μαζί μας για άλλη μια χρονιά!!! Μια μεγάλη παρέα με ανήσυχο πνεύμα και κρυφά ταλέντα, Δραστήρια και κεφάτη που καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία στο καρναβάλι της Σύρου «Γεώργιος Σουρής».
Οι ΩΡΑΙΟΙ που έχουν ΧΡΕΗ, έρχονται με το επίκαιρο θέμα «Στη Χωνωλουλού». Θα μας ταξιδέψουν στη Χωνωλουλού που στα χαβανέζικα σημαίνει «Προστατευμένος Κόλπος». Σε ένα εξωτικό παράδεισο όπου εκεί θα ζήσουν τον αχαλίνωτο έρωτά τους δύο νέοι και τα μέλη της φυλής θα τους ακολουθούν με κέφι γλέντι και χορό στο ρυθμό της Χούλα. Η ομάδα θέλει να περάσει το μήνυμα της ALOHA που σημαίνει Αγάπη Ειρήνη, Συμπόνια, Έλεος, μια ολόκληρη κουλτούρα αντιμετώπισης της ζωής. Είναι συνώνυμα της Ευγένειας και της Ξεγνοιασιάς.
Οι ΩΡΑΙΟΙ που έχουν ΧΡΕΗ σαν φλογερά Ηφαίστεια της Χαβάης θα χορεύουν τους εκρηκτικούς χορούς, για να ξεφύγουν έστω για λίγο από τη μιζέρια των μνημονίων.

5. "Τα αγγελούδια της Απάνω Χώρας"Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου

6. "Syros Wars - May the force be with you" - The Vourvourigans
Σε σκηνοθεσία "Vourvourigans" και με ένα πολυσυλλεκτικό καστ καρναβαλιστών το " Syros Wars - May the force be with you" θα κυκλοφορήσει στα σοκάκια της Άνω Σύρου και στους δρόμους της Ερμούπολης. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους "Vourvourigans" ΜΟΝΟ στο Συριανό Καρναβάλι Γεώργιος Σουρής, σε ένα θέμα με πολύ επιστημονική φαντασία.

7. "Στα Χάλαρα δια ροπάλου"Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου
Η ομάδα πεζοπόρων είναι ίσως η παρέα με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας. Δεν της λείπει όμως το κέφι και ξέρει να διασκεδάζει, συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις του Συριανού Καρναβαλιού.
Σε μια προγραμματισμένη πεζοπορία στα ΧΑΛΑΡΑ, η ομάδα συνάντησε μια ξεχασμένη τρελή παρέα που τους εντυπωσίασε με την ενέργειά της. Οι πεζοπόροι μέρα με τη μέρα αφομοίωσαν τον τρόπο ζωής της τρελής παρέας και τον παρουσιάζουν στο Συριανό Καρναβάλι 2017.

8. "Σουβλάκι γουέστερν και πράσσειν άλογα" - Άνω Ποταμών
Στην Ελλάδα τη χώρα των φευγάτων και του παραλόγου, η καρναβαλική ομάδα "ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ" έχει την απάντηση στα σπαγγέτι, γουέστερν, αμερικανιές και πράσσειν (αλλά και πράσινα) άλογα. 
Η ομάδα ξεκίνησε ως παιδική και συμμετείχε με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. 
Εμφανίστηκε ως "ΜΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ", "ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ", "ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ" και πήρε βραβείο καλύτερης στολής, παρουσίασε το "ΜΠΑΧΤΗΡ ΣΕΡΑΙ". 
Το 2016 άλλαξε κατηγορία. Ενηλικιώθηκε και παρουσίασε το θέμα "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΠΥΡΑ". 
Οι "ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ" ενηλικιώθηκαν αλλά δεν θα σοβαρευτούν ποτέ!!! 
Στο Καρναβάλι του 2017 έρχονται με το "ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ".

9. "Ψυχές Πανεπιστημίου Αιγαίου" - Φοιτητικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ο "Φοιτητικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Αιγαίου" συμμετέχει ανελλιπώς από το 2012 στο Συριανό Καρναβάλι "Γεώργιος Σουρής". Οι φοιτητές με γέλιο και χαβαλέ και όση οργάνωση είναι απαραίτητη θα εμφανιστούν με ενδυμασία επηρεασμένη από τις σπουδές τους. 
Φέτος θα παρουσιάσουν τις "ΨΥΧΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" η παρουσίαση του θέματος θα ακολουθήσει ένα ευρύ φάσμα..από ζωγραφική μέχρι γενικότερη σχεδίαση.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ομάδα που διακρίθηκε στο 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού και οι καρναβαλικές μας ομάδες:

Μη χάσετε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 12.00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο την παρουσίαση των στολών των καρναβαλικών ομάδων.

Καλό Καρναβάλι σε όλους!!!

-----------
Για να κατεβάσετε τον έντυπο οδηγό του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» πατήστε εδώ https://goo.gl/sqwMMW


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons