Αγία και Μεγάλη Τεσσαροκοστή - Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
προσευχή | μετάνοια | ελεημοσύνη | αυταπάρνηση

ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Κατά την περίοδο της εφετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο: Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες εκάστης Τετάρτης των κάτωθι εβδομάδων θά τελούνται σε όλες τις Ενορίες της Σύρου, το εσπέρας και περί ώρα 6.00 μ.μ., κατά την διάρκεια των οποίων θα αναγιγνώσκεται σύντομο κήρυγμα, αποστελλόμενο από την Ιερά Μητρόπολη.

α) Τετάρτη, 1 Μαρτίου. Κατ' αυτήν, ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β' θα συνευχηθεί και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως τον Σωτήρος. Το πρωί θα έχει λειτουργήσει στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Φολεγάνδρου επί τη τοπική εορτή της "Παναγίας Μυρτιώτισσας".
β) Τετάρτη, 8 Μαρτίου. 
γ) Τετάρτη, 15 Μαρτίου. 
δ) Τετάρτη, 22 Μαρτίου.

Η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία εκάστης Παρασκευής θα τελείται το πρωί, ως είθισται, εκτός της Παρασκευής 24ης Μαρτίου που δεν τελείται.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ

Θα τελούνται στις 7:00 μ.μ. εκάστης Παρασκευής.

ΙΕΡΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Θα τελείται στην Ερμούπολη, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στον Ιερό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στα Χρούσσα στον Ιερό Ναό της Γενεσίου της Θεοτόκου από τους Πνευματικούς Εφημερίους κατόπιν συνεννοήσεως.
Για τις υπόλοιπες ενορίες θα ανακοινωθεί σχετικό πρόγραμμα εξομολογήσεως.

ΚΥΡΙΑΚΗ THΣ TYPINHΣ 26 Φ6ΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 6:00 μ.μ. Διενορίακός Εσπερίνός "της Συγνώμες" στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Πρωτοπρ. Αριστομένης Ματσάγγας

ΚΥΡΙΑΚΗ THΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

ώρα 6:00 μ.μ. Διενοριακός Κατανυκτικός Εσπερίνός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Αρχιμ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου. 
Θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας Προμήτορος Άννης (εκ του σκευοφυλακείου της Ιεράς Μονής).

ΚΥΡΙΑΚΗ THΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

ώρα 6:00 μ.μ. Διενορίακή Σύναξη και Ακολουθία των Χαίρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Μάννα. 
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Αρχιμ. Χεξουβείμ Μουστάκας, Γραμματέας Ιεράς Συνόδου και Iεροκήρυξ Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, θα επισκεφτεί ποιμαντικώς και τα δώδεκα νησιά της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons