Η Σταρ Ελλάς 1965 Άσπα Θεολογίτου με καταγωγή από την Σύρο

Τα καλλιστεία για την ανάδειξη
της "Σταρ Ελλάς 1965".
Η διοργάνωση έγινε τον Ιούνιο στα "Αστέρια"
της Γλυφάδας, σε παρουσίαση του
Γιώργου Οικονομίδη.
Νικήτρια η Άσπα Θεολογίτου (στο μέσον).
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα "Αστέρια" της Γλυφάδας, στις 19 Ιουνίου 1965. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των καλλιστείων ήταν ο υπουργός Προεδρίας της τότε κυβέρνησης, Δ. Παπασπύρου, ενώ απλά μέλη ήταν οι Γ. Βακαλός, Ηλίας Βενέζης, Γ. Ασημακόπουλος, Λάζαρος Λαμέρας, Α. Σολωμός, Γιώργος Τζαβέλλας, Τζένη Καρέζη, Δ. Πατρίδης, Β. Παπαμιχάλης, Σ. Πεσμαζόγλου, Έλλη Ζαλοκώστα, Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, Έλλη Μπότση και Κάλη Ορφανίδου.

Σταρ Ελλάς εξελέγη η Άσπα Θεολογίτου, 21 ετών, με καταγωγή από τη Σύρο. Όπως διαβάζουμε από το σύντομο βιογραφικό της, που δημοσίευσαν οι εφημερίδες της εποχής, η Θεολογίτου είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα μόλις προ δύο ετών, ο πατέρας της ήταν γιατρός, ενώ και η ίδια θεωρείτο καλλιεργημένη, με καλλιτεχνικά και πνευματικά ενδιαφέροντα (π.χ. πιάνο). Οι δεν αναλογίες της ήταν: ύψος 174 εκ, βάρος 57 κιλά, στήθος 94 εκ., μέση 59 εκ. και περιφέρεια 94 εκ - μια χαρά όλα.

Ο δεύτερος τίτλος ("Ελληνική Καλλονή") απονεμήθηκε στην - επίσης 21 ετών - Βιβή Νιαβή, που εργαζόταν ως μανεκέν. "Μις Ελλάς" εξελέγη η Μαρία Γκίκα, γνωστή και με το ψευδώνυμο "Γκρέης", "Β΄ Μις Ελλάς" αναδείχτηκε η 18χρονη Στίβι Βακιρτζή, "Ελληνίδα του 1965" η 18χρονη χορεύτρια Αννίτα Δαζελίου, ενώ ο τίτλος της "Μις Φιλία" δόθηκε στη Μαίρη Μπατάγια ("Άλμπα"), 22 ετών.

Ο διαγωνισμός σημαδεύτηκε από ένα παρατράγουδο, όταν η μητέρα μιας διαγωνιζόμενης (με το ψευδώνυμο "Μπιάνκα") επιτέθηκε λεκτικά στα μέλη της κριτικής επιτροπής, επειδή η κόρη της δεν είχε κερδίσει κάποιον τίτλο. "Αίσχος. Αυτό το πλάσμα, αυτή την καλλονή, μας άφησαν έξω. Ντροπή. Αίσχος", φώναζε. Μάλιστα, η αγανακτησμένη μητέρα ύψωσε και μια μεγάλη φωτογραφία της κόρης της, "για να τη δει καλά ο κόσμος", όπως έλεγε η ίδια. Τελικά, λόγω της υπερέντασης η γυναίκα λιποθύμησε και το επεισόδιο έληξε εκεί. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στην κουζίνα του κέντρου διασκεδάσεως και συνήλθε μετά από λίγο. Η αιώνια μαμά υποψήφιας καλλιστείων ...!


Ο Γιώργος Οικονομίδης ανάμεσα στις νικήτριες καλλονές του 1965.
Εκτός από τον τίτλο της "Σταρ Ελλάς", εκλέχθηκαν επίσης και οι "Μις Ελλάς Α'", "Μις Ελλάς Β'", "Ελληνίς 1965" & "Ελληνική Καλλονή". Η "¨Σταρ Ελλάς" Άσπα Θεολογίτου, θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας εκείνη τη χρονιά, στον διαγωνισμό για τη "Μις Υφήλιος" στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.


Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons