ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ: Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

Έπειτα από δυο χρονιές επιτυχημένων παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η θεατρική ομάδα Κοπέρνικος παρουσιάζει στο Θέατρο Απόλλων την Κυριακή 22 Ιανουαρίου την παράσταση "Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή".

Ένα έργο με χειμαρρώδη δράση και ευρηματικό χιούμορ που μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Κεντρικός άξονας της πλοκής του έργου του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη, είναι το ψέμα και μερικές από τις πτυχές του. Η πλάνη, η απόκρυψη, η υπερβολή και η παραποίηση. Από πού πηγάζει η ανάγκη για το ψέμα; Ποιες επιθυμίες ικανοποιεί; Δίνει λύση στα προβλήματα ή τα σκεπάζει, κρύβοντάς τα προσωρινά;

Υπόθεση έργου:
Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο περνάει ώρες στη δανειστική βιβλιοθήκη διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι του, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα τα βράδια! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων! Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι θεατές μένει να τις πιστέψουν...ή όχι!

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης:
Συντελεστές
Παίζουν: Γιώργος Τσαγκαράκης, Γιάννης Αδρίμης
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Ομάδα Κοπέρνικος και Βάσια Παρασκευοπούλου
Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κατασκευή κούκλας: Τα φτερά του Μύθου
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου

Στοιχεία για την παράσταση
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017
Ώρα έναρξης 12.00
Ηλικία: από 3 ετών
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ (παιδιά) 5 ευρώ (ενήλικες)
Η προπώληση για την παράσταση "Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή" ξεκινά την Πέμπτη 19/1/2017 κατά τις ώρες 10.00-12.00 στο Θέατρο Απόλλων. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 2281085192.

*Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν πρωινές παραστάσεις για σχολεία

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης
Διοργάνωση Περιοδικό Serious Mag
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons