ΣΙΝΕΜΑ: Κάρλ Ντράγιερ – Αφιέρωμα | Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου

Όπως είχαμε υποσχεθεί ξεκινάμε την νέα χρονιά την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, με ένα σινεφίλ αφιέρωμα, σε έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών τον Carl Theodore Dreyer. Για την βαθύτερη κατανόηση και ως εκ τούτου τη μεγαλύτερη απόλαυση των ταινιών του αφιερώματος, θα ξεκινήσουμε με ένα ντοκυμαντέρ – αφιέρωμα στον σκηνοθέτη.

Οι προβολές της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιούνται στο Κτίριο Κορνηλάκη (απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο Ερμούπολης).

Σας περιμένουμε!
Από τη Βιβλιοθήκη
Αλίκη Τσουκαλά


Κάρλ Ντράγιερ – Αφιέρωμα (Carl Th. Dreyer: Min métier) | Ώρα: 19.30
1995
Δανέζικο ντοκυμαντέρ
Διάρκεια 96 λεπτά
Σκηνοθεσία: Torben Skjødt Jensen


Λέει ο Μιχάλη Δημόπουλος στο αφιέρωμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τον Dreyer. « O Carl Theodor Dreyer, δεν είναι μόνο ένας από τους κορυφαίους κινηματογραφικούς δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το έργο του επαναπροσδιορίζει την ουσία της κινηματογραφικής έκφρασης, δείχνει ότι η τέχνη του κινηματογράφου είναι κάτι πιο βαθύ και περίπλοκο από μία εικονογραφημένη αφήγηση ιστοριών, επιβεβαιώνει ότι η αυτονομία του κινηματογράφου απέναντι στις άλλες τέχνες της αναπαράστασης, το ρεαλισμό, την ποίηση και την κοινωνική αναφορά είναι μία διαδικασία ανοικτή ακόμα στη χειραφέτηση ή τη χειραγώγηση, στην αναπηρία ή την επάρκεια. Για αυτό και οι ταινίες του μεγάλου Δανού σκηνοθέτη έχουν για τον κινηματογράφο ένα αξεπέραστο οντολογικό βάρος, ενώ, ταυτόχρονα, εκφράζουν, με την αόρατη ορμή της σκέψης, την επιθυμία κάθε μεγάλου καλλιτέχνη όχι τόσο να αναπαραγάγει το ορατό, όσο να το φανερώσει σε όλες τις πτυχές του».


Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons