Θεοφάνεια 2017 - Πρόγραμμα τελετής Αγιασμού των Υδάτων

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' αναγγέλλει προς τον φιλόχριστο και εύσεβη λαό της νήσου Σύρου, ότι την 6ην Ιανουαρίου 2017, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, η εορτή των ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ και η τελετή τού Αγιασμού των Υδάτων θα εορτασθη κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:

Εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν της Μεταμορφώσεως τού Σωτηρος και ώρα 7.30 π.μ. θα τελεσθή ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήση, περί ώραν 10.30 π.μ., η τελετή τού Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων.

Την 11ην π.μ. θα ξεκινήση η λιτανευτική πομπή, επικεφαλής έχουσα τον Μητροπολίτην, συνοδευόμενον υφ' ολοκλήρου τού Ιερού Κλήρου της νήσου. Τον Τίμιον Σταυρόν, ανθοστολιστον θα φέρουν επί αργυρού δίσκου άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με τιμητική παράσταση παιδιών τού Λυκείου Ελληνίδων.

Η πομπή πλαισιουμένη από την Δημοτική Μουσική, τους Προσκόπους, άγημα της Ναυτικής Βάσης Αγκαθωπών και ακολουθούντων απάντων των εκπροσώπων των Περιφερειακών, Δημοτικών, Στρατιωτικων και Δικαστικων Αρχων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, ως και του φιλευσεβούς λαού, θα κατευθυνθη, δια των οδών Καραολή και Δημητρίου, Πλατείας Θεάτρου, έμπροσθεν Ο.Τ.Ε., Ελευθ. Βενιζέλου (πρ. Ερμού), παραλιακής (Πέτρου Ράλλη), εις την αποβάθρα της πλατείας Κανάρη, όπου από ειδικά διακεκοσμημένη εξέδρα ο Μητροπολίτης θα ρίψη τον Τίμιον Σταυρόν εις την θάλασσαν.

Πλοίον του πολεμικού Ναυτικού, τα σκάφη τού Λιμεναρχείου και Νεωρίου, ο Ν.Ο.Σ. ως και οι αλιείς θα άποδώσουν τιμές.

Ο κολυμβητής, που θα άνασύρη τον Σταυρόν, θα λάβη από τον Σεβασμιώτατον, ως ευλογία, χρυσό επιστήθιο Σταυρό.

Εν συνεχεία, ο Τίμιος Σταυρός θα διακομισθεί εις την Ναυτικήν Ακαδημίαν, όπου και απολυθήσεται η Τελετή.

Τελετάρχης ορίζεται ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Φλαβιανός Αλμπέσκου. Καλούνται όλοι οι Χριστιανοί της Σύρου όπως προσέλθουν εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν δια να συμπροσευχηθούν και ακολούθως να συμμετάσχουν εις την τελετήν του Αγιασμού των Υδάτων.

Ερμούπολις, Ιανουάριος 2017
Από την Ιεράν Μητρόπολη
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons