Πρόγραμμα Εορτασμού Θεοφανείων 2017

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, εορτή των Αγί­ων Θεοφανείων, θα τελεσθεί με την προσήκουσα λαμπρότητα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορ­φώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β'. 

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού στο Ναό, θα επακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στην αποβάθρα του λιμανιού, στην πλατεία Κανάρη. 

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Οι Αρχές και ο Λαός της πόλης να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή αυτή Ιερή Τελετή, σε ανάμνηση της εν Ιορ­δάνη Βαπτίσεως του Ιησού Χριστού και της Επιφανείας της Αγίας Τριάδος.

Το μήνυμα των Θεοφανείων είναι πάντα σύγχρονο και επίκαιρο, απελευθερωτικό και σωστικό. Μας καλεί να ζή­σουμε με αγάπη, πίστη, ταπείνωση και υπέρβαση του «εγώ» μας, καθώς αυτή είναι η μόνη διέξοδος από τα σημερινά πολλαπλά αδιέξοδά μας.

Ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης 
Γεώργιος Μαραγκός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07:30 π.μ.: Όρθρος

08:45 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 

10.30 π.μ.: Μέγας Αγιασμός

11:15 π.μ.: Λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμι ώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β ', τον Ιερό Κλήρο, τις Αρ­χές, τους Εκπροσώπους Φορέων, Οργανισμών, Οργανώσε­ων, Σωματείων κλπ. και τον λαό.

Την πομπή θα πλαισιώσουν η Δημοτική Μουσική Σύρου - Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου και το Σώμα Ελ­λήνων Προσκόπων.

Η λιτανεία θα διέλθει δια των οδών Καραολή και Δημητρί­ου, Πλατείας θεάτρου, έμπροσθεν ΟΤΕ, Ελευθ. Βενιζέλου (πρ. Ερμού), και παραλιακής (Πέτρου Ράλλη), με κατάληξη την αποβάθρα του λιμανιού της Πλατείας Κανάρη.

12:00 μ.μ.: Κατάδυση Τιμίου Σταυρού και Αγιασμός Υδάτων. Μετά την κατάδυση, ο Τίμιος Σταυρός θα καταλήξει λιτανευτικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Παρακαλούνται η Ιερά Μητρόπολη για την ρύθμιση της τε­λετής και το Αστυνομικό Τμήμα για την ρύθμιση της τάξεως.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Δημήτριος Στέλλας.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons