Η Αγάπη από Μακριά (L’Amour de Loin) | The Met:Live in HD

Στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:55, στο Θέατρο Απόλλων, το νοσταλγικό μεσαιωνικό ρομάντζο «Η Αγάπη από Μακριά» (L’ amour de Loin) του προγράμματος «The Met: Live in HD», με την υποστήριξη του Ομίλου Antenna.

Πρόκειται για μια σύγχρονη όπερα, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2000 και πλέον θα κάνει την πρεμιέρα της και στην Met σε μια εκθαμβωτική παραγωγή ειδικά διαμορφωμένη για το κοινό του προγράμματος The Met: Live in HD! Η πρωτοποριακή σκηνοθεσία είναι του Robert Lepage, ο οποίος μετατρέπει την σκηνή της Met σε ένα μοναδικό τοπίο γεμάτο με ειδικούς φωτισμούς LED που καλύπτουν ακόμα και την ορχήστρα.

Το L’ Amour de Loin είναι μια συμπαραγωγή της L’Opéra de Québec, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα σε επευφημίες το περασμένο καλοκαίρι, σε συνεργασία με το Ex Machina. Η Φιλανδή διευθύντρια ορχήστρας Susanna Mälkki καθοδηγεί τους ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τη Susanna Phillips ως Κλεμάνς, τον Eric Owens ως Ζοφρέ και την Tamara Mumford ως τον Προσκυνητή που μεταφέρει τα ερωτικά μηνύματα από τον έναν στον άλλον. 

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο Όμιλος Μυτιληναίος. Φέτος τις προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζει και η Τράπεζα Πειραιώς. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Οι τιμές των εισιτηρίων για όλες ανεξαιρέτως τις πόλεις της Περιφέρειας είναι:
  • Γενική είσοδος: 15€
  • Φοιτητικό / άνεργοι / γκρουπ: 10€

Η Αγάπη από Μακριά (Saariaho)

10 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 19:55

Περιγραφή
Μια από τις πιο φημισμένες όπερες των τελευταίων χρόνων που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2000, το νοσταλγικό μεσαιωνικό ρομάντσο του Kaija Saariaho L’Amour de Loin (Αγάπη από Μακριά), κάνει την πρεμιέρα του στη Met. Η σκηνοθεσία είναι του Robert Lepage, σε συμπαραγωγή με την L’Opéra de Québec, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα σε επευφημίες το περασμένο καλοκαίρι, σε συνεργασία με το Ex Machina. Η Φιλανδή διευθύντρια ορχήστρας Susanna Mälkki καθοδηγεί τους ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τη Susanna Phillips ως Κλεμάνς, τον Eric Owens ως Ζοφρέ και την Tamara Mumford ως τον Προσκυνητή που μεταφέρει τα ερωτικά μηνύματα από τον έναν στον άλλον.

Υπότιτλοι: Ελληνικοι / Αγγλικοί

Cast
Κλεμάνς /Susanna Phillips, Προσκυνητής / Tamara Mumford, Ζοφρέ / Eric Owens

Συντελεστές
Λιμπρέτο Amin Maalouf
Διεύθυνση Ορχήστρας Susanna Mälkki
Σκηνοθεσία Robert Lepage
Σκηνικά Michael Curry
Κουστούμια Michael Curry
Φωτισμοί Kevin Adams
Σχεδιασμός Φωτεινών Τοπίων Lionel Arnould


=======

Saturday the10th of December 2016 

The Met: Live in HD” series of broadcasts reaches 70 countries on six continents in 2016 – 2017 and is transmitted for one more year by Antenna Group in selected cultural events throughout Greece.

L’Amour de Loin -Saariaho

Libretto: Amin Maalouf | Conductor: Susanna Mälkki | Production: Robert Lepage
One of the most highly praised operas of recent years, which had its premiere at the Salzburg Festival in 2000, Kaija Saariaho’s yearning medieval romance L’Amour de Loin (“Love From Afar”), has its Met premiere this season. The production is by Robert Lepage, co-produced with L’Opéra de Québec, where it premiered to acclaim last summer, in collaboration with Ex Machina. Debuting Finnish conductor Susanna Mälkki lea

Subtitles:Greek / English

Time: 19:55

Ticket Prices:
• 15 € (general admission)
• 10 € (children - students - unemployed)

Presale Tickets: Apollon Theater


Tags: , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons