Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης έρχεται για 2η Σεζόν στο θέατρο Απόλλων


Η σειρά των μεταδόσεων του προγράμματος "The Met:Live in HD" φτάνει το 2016 – 2017 σε 70 χώρες και έξι ηπείρους και μεταφέρεται για ακόμη μια χρονιά από τον Όμιλο ΑΝΤ1 σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Από το ξεκίνημά της το 2006, το πρόγραμμα The Met:Live in HD έχει φέρει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη, παρουσιάζοντας 87 απευθείας μεταδόσεις -από τον Bellini και τον Berlioz ως τον Thomas Ades και τον Philip Glass - σε 17 εκατομμύρια λάτρεις της όπερας σε όλον τον κόσμο.

Έτσι με την υποστήριξη του Antenna Group, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και το θέατρο "Απόλλων", σε απευθείας μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά πέντε παραστάσεις από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας.
  • Η Αγάπη από Μακριά (Saariaho) -10 Δεκεμβρίου 2016 στις 19:55
  • Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Gounod) - 21 Ιανουαρίου 2017 στις 19:55
  • Λα Τραβιάτα (Verdi) -11 Μαρτίου 2017 στις 19:55
  • Ευγένιος Ονιέγκιν (Tchaikovsky) - 22 Απριλίου 2017 στις 19:55
  • Ο Ιππότης του Ρόδου (Strauss) - 13 Μαΐου 2017 στις 19:30

Οι τιμές των εισιτηρίων για όλες ανεξαιρέτως τις πόλεις της Περιφέρειας είναι:
  • Γενική είσοδος: 15€
  • Φοιτητικό / άνεργοι / γκρουπ: 10€

Η Αγάπη από Μακριά (Saariaho) 

10 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 19:55

Περιγραφή
Μια από τις πιο φημισμένες όπερες των τελευταίων χρόνων που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2000, το νοσταλγικό μεσαιωνικό ρομάντσο του Kaija Saariaho L’Amour de Loin (Αγάπη από Μακριά), κάνει την πρεμιέρα του στη Met. Η σκηνοθεσία είναι του Robert Lepage, σε συμπαραγωγή με την L’Opéra de Québec, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα σε επευφημίες το περασμένο καλοκαίρι, σε συνεργασία με το Ex Machina. Η Φιλανδή διευθύντρια ορχήστρας Susanna Mälkki καθοδηγεί τους ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τη Susanna Phillips ως Κλεμάνς, τον Eric Owens ως Ζοφρέ και την Tamara Mumford ως τον Προσκυνητή που μεταφέρει τα ερωτικά μηνύματα από τον έναν στον άλλον.

Υπότιτλοι: Ελληνικοι / Αγγλικοί

Cast
Κλεμάνς /Susanna Phillips, Προσκυνητής / Tamara Mumford, Ζοφρέ / Eric Owens

Συντελεστές
Λιμπρέτο Amin Maalouf
Διεύθυνση Ορχήστρας Susanna Mälkki
Σκηνοθεσία Robert Lepage
Σκηνικά Michael Curry
Κουστούμια Michael Curry
Φωτισμοί Kevin Adams
Σχεδιασμός Φωτεινών Τοπίων Lionel Arnould

Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Gounod)  

21 Ιανουαρίου 2017 | Ώρα 19:55

Περιγραφή
Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau, που πρωταγωνίστησαν πέρσι στη Μανόν, σμίγει ξανά σε μια νέα παραγωγή της όπερας του Gounod βασισμένης στο έργο του Shakespeare. Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στον ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδερφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher είναι μια παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.

Υπότιτλοι: Ελληνικοι / Αγγλικοί

Cast
Ιουλιέτα / Diana Damrau, Ρωμαίος / Vittorio Grigolo, Μερκούτιος / Elliot Madore, Αδερφός Λαυρέντιος / Mikhail Petrenko

Συντελεστές
Διεύθυνση ορχήστρας Gianandrea Noseda
Σκηνοθεσία Bartlett Sher
Σκηνικά Michael Yeargan
Κουστούμια Catherine Zuber
Σχεδιασμός φωτισμών Jennifer Tipton
Χορογραφίες Chase Brock

Λα Τραβιάτα (Verdi)

11 Μαρτίου 2017 | Ώρα 19:55

Περιγραφή
Η Sonya Yoncheva φέρνει την περίφημη ερμηνεία της καταδικασμένης εταίρας Βιολέτα Βαλερύ στο κοινό της Met: Live in HD για πρώτη φορά, απέναντι στον ανερχόμενο τενόρο Michael Fabiano στον ρόλο του εραστή της, του Αλφρέντο. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει έναν από τους πιο φημισμένους του ρόλους στη Met, τον Τζιόρτζιο Ζερμόν, τον κατηγορηματικά αντίθετο πατέρα του Αλφρέντο, σε μια επανάληψη της σκηνοθεσίας του Willy Decker υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Όπερας του Σαν Φρανσίσκο, Nicola Luisotti.

Υπότιτλοι: Ελληνικοι / Αγγλικοί

Cast
Βιολέτα Βαλερύ / Sonya Yoncheva, Αλφρέντο Ζερμόν / Michael Fabiano, Τζιορτζιο Ζερμόν / Thomas Hampson

Συντελεστές
Διεύθυνση Ορχήστρας Nicola Luisotti
Σκηνοθεσία Willy Decker
Σκηνικά-Κουστούμια Wolfgang Gussmann
Φωτισμοί Hans Toelstede
Χορογραφίες Athol Farmer

Ευγένιος Ονιέγκιν (Tchaikovsky)

22 Απριλίου 2017 | Ώρα 19:55

Περιγραφή
Η Anna Netrebko επαναλαμβάνει μια από τις πιο φημισμένες ερμηνείες της στον ρόλο της Τατιάνας, της αφελούς ηρωίδας της όπερας του Tchaikovsky, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα του Pushkin. Ο Dmitri Hvorostovsky πρωταγωνιστεί ως ο ομώνυμος χαρακτήρας που απορρίπτει τον έρωτα της Τατιάνας ώσπου να είναι πια πολύ αργά. Ο Robin Ticciati, Μουσικός Διευθυντής της Glyndebourne Festival Opera, διευθύνει την αναβίωση της σκηνοθεσίας της Deborah Warner που άνοιξε την σεζόν 2013-2014 της Met. Ο Alexey Dolgov ερμηνεύει τον ρόλο του φίλου του Ονιέγκιν που γίνεται αντίζηλος, του Λένσκι, ενώ η Elena Maximova είναι η αδερφή της Τατιάνας, η Όλγα και ο Štefan Kocán ο Πρίγκιπας Γκρεμίν.

Υπότιτλοι: Ελληνικοι / Αγγλικοί

Cast
Τατιάνα / Anna Netrebko, Όλγα / Elena Maximova, Λένσκι / Alexey Dolgov, Ονιέγκιν / Dmitri Hvorostovsky, Γκρεμίν / Štefan Kocán

Συντελεστές
Διεύθυνση Ορχήστρας Robin Ticciati
Σκηνοθεσία Deborah Warner
Σκηνικά Tom Pye
Κουστούμια Chloe Obolensky
Φωτισμοί Jean Kalman
Σχεδιασμός Βίντεο Finn Ross και Ian William Galloway
Χορογραφίες Kim Brandstrup

Ο Ιππότης του Ρόδου (Strauss) 

13 Μαΐου 2017 | Ώρα 19:30

Περιγραφή
Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss διευθύνεται από τον μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen, του οποίου η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία στη Met ήταν το επιτυχημένο ανέβασμα του Φάλσταφ το 2013. Η Renée Fleming ερμηνεύει έναν από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους ως Μαρσαλίν απέναντι από την Elīna Garanča στις πρώτες της παραστάσεις στην Αμερική ως Οκτάβιαν, ο παρορμητικός νεαρός του τίτλου του έργου. Η διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Günther Groissböck ως Βαρόνο Οξ, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Brück στο ντεμπούτο του στη Met ως Φανινάλ και τον Matthew Polenzani ως Ιταλό Τραγουδιστή. Ο Ιππότης του Ρόδου είναι μια συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden, και το Teatro Regio di Torino.

Υπότιτλοι: Ελληνικοί / Αγγλικοί

Cast
Μαρσαλίν / Renée Fleming, Οκτάβιαν / Elīna Garanča, Σοφί / Erin Morley, Ένας Τραγουδιστής / Matthew Polenzani, Φανινάλ / Marcus Brück, Βαρόνος Οξ / Günther Groissböck

Συντελεστές
Διεύθυνση Ορχήστρας James Levine
Σκηνοθεσία Robert Carsen
Σκηνικά Paul Steinberg
Κουστούμια Brigitte Reiffenstuel
Φωτισμοί Robert Carsen, Peter Van Praet[Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες των παραστάσεων είναι από την επίσημη σελίδα της Metropolitan Opera www.metinqreece.gr]


------
[ΑΔΑ: 6ΟΛΔΩΗΟ-ΔΧΘ]
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons