Πλούσιο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και το Τμήμα Πολιτισμού και φέτος τα Χριστούγεννα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων όπου οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές γίνονται υπόθεση όλων και επεκτείνονται σε κάθε περιοχή του νησιού. Γιορτές ελπίδας και προσδοκίας, γιορτές που ενώνουν! Κατοίκους, δημότες αλλά και επισκέπτες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έρχεται να δώσει ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας σε κάθε γωνιά του Δήμου, με το σλόγκαν «Σύρος, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων»!
LA TRAVIATA
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
(https://goo.gl/eKlTs2)
Η παράσταση της Τραβιάτας μαγνητοσκοπήθηκε τον Μάιο του 2015 στο Θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και προβάλλεται ταυτόχρονα σε 13 πόλεις της Ελλάδας.
Πρόκειται για μια παράσταση υψηλού επιπέδου, στην οποία συνέβαλαν εκτός από την δύναμη του σπουδαίου έργου του Βέρντι, η κλασική σκηνοθεσία με τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πετρόπουλου, η εξαιρετική απόδοση της Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΛΣ υπό τον Ηλία Βουδούρη, καθώς και οι έξοχοι πρωταγωνιστές.
Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μέλη του Μπαλέτου της ΕΛΣ
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 | Ώρα 20.00
Θέατρο "Απόλλων", Ερμούπολη
Είσοδος ελεύθερη


ΚΑΡΜΕΝΣΙΤΑΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
(https://goo.gl/lVMiOS)
Μια πρωτότυπη παραγωγή, σε ιδέα της Α' Χορεύτριας του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μαρίας Κουσουνή, η οποία συνδυάζει την όπερα και το μπαλέτο και βασίζεται στην μουσική της Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ.
Μια παράσταση για τη χαρά τη ζωής, το σύντομο του βίου και την ανάγκη να επενδύουμε στις αξίες που μας φέρνουν κοντά: τη φιλία, την αγάπη, την αλληλεγγύη. Διαδραματίζεται ένα κυριακάτικο πρωινό σε ένα πάρκο, όπου μια παρέα παιδιών, ένα τάγμα προσκόπων και ηλικιωμένοι επισκέπτες συναντώνται και μοιράζονται τη χαρά της ζωής.
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 | Ώρα 9.00 π.μ. και 11.30 π.μ.
Θέατρο "Απόλλων", Ερμούπολη
Είσοδος ελεύθερη


ΓΚΡΟΥΠ ΘΕΡΑΠΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «Ο ΣΟΥΡΗΣ»
(https://goo.gl/Rwpo8L)
Το έργο που έκανε αίσθηση το καλοκαίρι σε επανάληψη για δύο παραστάσεις, για όσους θέλουν να κάνουν μια ψυχοθεραπεία γέλιου. Η εκρηκτική κωμωδία του Laurent Baffie η οποία πατάει σε συμπεριφορές που αναπτύσσουν πολλοί άνθρωποι σήμερα, αλλά και στη σύγχρονη μόδα της ψυχανάλυσης και των ψυχιάτρων.
Γιάννης Δεσύπρης, σκηνοθεσία Γιάννης Παλαιολόγος, σκηνογραφία
29 - 30 Νοεμβρίου 2016 | Ώρα 20.30
Θέατρο "Απόλλων", Ερμούπολη
Τιμές εισιτηρίων: 7 και 5 ευρώ


ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
(https://goo.gl/SDFvN6)
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, την Παιδική χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων και το Τρεχαντηράκι της Ελπίδας. Θα ακολουθήσει η μαγική φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, ενώ τα παιδιά των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του νησιού μας θα συμμετέχουν στο «Χριστούγεννα γιορτάζουμε στη Σύρο με τα παιδιά μας, δέντρο θα υιοθετήσουμε είναι το σύνθημα μας» όπου θα στολίσουν το δικό τους δέντρο και θα προσφέρουν δώρα σε άλλα παιδιά, μεταδίδοντας το μήνυμα των Χριστουγέννων.
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016
πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη
Ώρα έναρξης 19:00


Η ΚΑΛΛΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ
(https://goo.gl/cwHxYy)
Παραμονές Χριστουγέννων και σ' ένα μικρό ελληνικό χωριό κυκλοφορούν οι καλικάντζαροι έτοιμοι να αρπάξουν την όμορφη Κάλλω και να την πάρουν μαζί τους στα βάθη της γης. Θα καταφέρει να τους ξεγελάσει με τους παραδοσιακούς χορούς της και να τους διώξει μακριά να πριονίσουν το δέντρο της γης;
Συνδιοργάνωση: Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά "ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ" | Λαογραφικός - Χορευτικός Όμιλος «H σοφία της παράδοσης»
Η παράσταση έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ισιδώρειο Ίδρυμα Ερμούπολης και στη Στέγη Ανηλίκων & Εφήβων Σύρου.
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 19.00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 5€


[ΑΝΑΒΟΛΗ] ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΜΗ
ΟΜΑΔΑ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
(https://goo.gl/LePMq9)
Το θεατρικό έργο της ομάδας Κοπέρνικος, που έχει συμπληρώσει εκατοντάδες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχεται στο θέατρο Απόλλων. Γαργαλιστικοί διάλογοι, πρωτότυπη μουσική, συνδυάζονται σε ένα έργο που μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει. Κεντρικός άξονας της πλοκής είναι το ψέμα και μερικές από τις πτυχές του: η πλάνη, η απόκρυψη, η υπερβολή και η παραποίηση.
Παραγωγή περιοδικό Serious
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 18:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 7€
Παραστάσεις για σχολεία:
Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 5€


ALL TIME CLASSIC
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ
(https://goo.gl/C6W0GP)
Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», οργανώνει μια μοναδική μουσική βραδιά, με τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει... ερμηνευμένα από τον δικό μας αγαπημένο, Γιώργο Τενζεράκη!
Ο Γιώργος Τενζεράκης ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική από το 1998, παίζοντας σε Μουσικές σκηνές, όπως ο Σταυρός του Νότου. Έχει στο ενεργητικό του δύο δίσκους, ενώ έχει συνεργαστεί με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λένα Χατζηγρηγορίου.
Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν, μέσω του Συλλόγου, για την ανακαίνιση του Νοσοκομείου μας!
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 | 21.00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 12€


Η Αγάπη από Μακριά (Saariaho) 
The Met:Live in HD
(https://goo.gl/zSVtJR)
Μια από τις πιο φημισμένες όπερες των τελευταίων χρόνων, το νοσταλγικό μεσαιωνικό ρομάντσο της Kaija Saariaho L'Amour de Loin (Η Αγάπη από Μακριά), κάνει την πρεμιέρα του στο Θέατρο Απόλλων, σε ζωντανή μετάδοση από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Η σκηνοθεσία είναι του Robert Lepage, σε συμπαραγωγή με την L' Opéra de Québec, σε συνεργασία με το Ex Machina. Η Φιλανδή διευθύντρια ορ¬χήστρας Susanna Malkki καθοδηγεί τους ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τη Susanna Phillips ως Κλεμάνς, τον Eric Owens ως Ζοφρέ και την Tamara Mumford ως τον Προσκυνητή που μεταφέρει τα ερωτικά μηνύματα από τον έναν στον άλλον.
10 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 19:55
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 15 & 10€


[ΑΚΥΡΩΣΗ] ΤΣΕΤΣΕ
ΤΟΥ LUIGI PIRANDELLO
(https://goo.gl/WXtvHT)
O Τσετσέ πατάει στα ίχνη της γαλλικής vaudeville και της κωμωδίας των παρεξηγήσεων, γεγονός που του χαρίζει μια μοναδικότητα ως προς το ύφος και τα χαρακτηριστικά της γραφής στο σύνολο των έργων του Pirandello. Το κεντρικό πρόσωπο είναι ένας νεαρός bon viveur που διάγει έναν έκλυτο βίο. Το κείμενο είναι πλούσιο σε λογοπαίγνια, ενώ οι ευφυείς ατάκες διαδέχονται η μία την άλλη/Υστερα από έναν ορυμαγδό ανατροπών, το τέλος θα έρθει για να αποδείξει ότι η στρατηγική του νεαρού είναι η σωστότερη και ασφαλέστερη οδός για την ευτυχία όλων...
Υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Πιραντελλικών Σπουδών για τη ΝΑ Ευρώπη & Κύπρο και του Ινστιτούτου Κυβέλη.
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 20:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 10€


ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΛΗΤΕΣ
(https://goo.gl/CgfDEc)
Εντελώς αυθόρμητα σε μια πρόβα, προέκυψε η ιδέα να ονομαστεί το φετινό πρόγραμμα, Restart. Έχοντας κάνει αρκετές επανεκκινήσεις στο παρελθόν, αυτόν τον παράξενο χειμώνα που μπαίνει, δημιουργήθηκε η ανάγκη να αλλάξει όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη...
Διοργάνωση: Art-Tc LIVE
Υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης / ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
12-13 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 21:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου:
Πλατεία, Θεωρεία Α & Β: 15€
Εξώστης Α: 13€ / Εξώστης Β: 10€
Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων 10€ (σε οποιαδήποτε θέση)


ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΧΟΡΟ
ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΥΡΟΥ
(https://goo.gl/C9xB6b)
Συνδυάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με το εορ¬ταστικό δωδεκαήμερο Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων, το Λύκειο των Ελληνίδων παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση «Μια φορά κι έναν χορό», όπου μέσα από χορούς, μουσικές και τραγούδια, ζωγραφιές και παραμύθια, μικρά και μεγάλα παιδιά θα ταξιδέψουν στην Παράδοση, θα ζωντανέψουν έθιμα και θρύλους, θα αφεθούν στη μαγεία των πιο χαρούμενων γιορτών του χρόνου.
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 19:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 8 και 5€


ΠΑΡΑΜΥΘΟΡΟΥΦΗΧΤΡΑ
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ»
(https://goo.gl/9cvS8x)
Ο ΘΕ.ΠΟ.Σ «Απόλλων», με συνέπεια και πίστη στην επιθυμία των μικρών μας φίλων, παρουσιάζει το παιδικό θεατρικό έργο της Γιώτας Αλεξάνδρου, Παραμυθορουφήχτρα, σε σκηνοθεσία Βέτας Αποστολίδου.
Το Παραμυθιστάν κινδυνεύει! Ο Δόκτωρ Μπαμπέσης Πανουργίδης επιτίθεται στις ιστορίες με την τρομερή παραμυθορουφήχτρα του. Θα μπορέσουν η Κοκκινοσκουφίτσα και η Χιονάτη να γλιτώσουν τα παραμύθια από τη σατανική μηχανή του παραμυθοκιμά ή θα εξαφανιστούν μια για πάντα στο στομάχι του Δόκτορα;
16-19 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 19:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 5€


Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
(https://goo.gl/hU9ATQ)
Τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης θα μας μεταφέρουν μέσα από τη χριστουγεννιάτικη τους γιορτή, στον μαγικό κόσμου του Καρυοθραύστη. Την ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, όπου τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου είναι δυσδιάκριτα.
Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Έναν κινούμενο στρατιώτη... που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Έτσι, αρχίζει ένα μαγικό ταξίδι προς τη χώρα της Φαντασίας γεμάτο περιπέτειες.
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 18:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Είσοδος ελεύθερη


Cinéλθετε
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΤΖΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΘΩΜΑ ΖΑΜΠΡΑ
(https://goo.gl/05mKZL)
Ο Διονύσης Ατζαράκης και ο Θωμάς Ζάμπρας, μετά τη συνεργασία τους στην κωμική εκπομπή Cinéλθετε στον ΣΚΑΪ, έρχονται για μία ξεκαρδιστική παράσταση stand-up comedy στη Σύρο.
Σε μιάμιση ώρα ασταμάτητου γέλιου, μιλούν για την καθημερινότητα, τις σχέσεις, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τα Τρίκαλα, τα σχολικά τους χρόνια, το facebook, τα ψυχολογικά τους, τον Μπάτμαν και τις πρώην τους. Α, και την Ελένη Φουρέιρα! Μην τους χάσετε!
Οργάνωση παραγωγής: Action Εστί
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 21:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 8 και 6€


ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ
(https://goo.gl/zx97wi)
Μία (σχεδόν) solo & a cappella μουσική παράσταση «δανείζεται» παλιές και νέες μελωδίες και τις ερμηνεύει a cappella ή με τη συνοδεία δύο ξεχωριστών μουσικών, πλάι σε αποσπάσματα από τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.
Τραγούδια συνομιλούν με κείμενα σε μια παράσταση που φτιάχτηκε ακολουθώντας κυρίως συναισθηματικούς συνειρμούς, με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού κι ερμηνευτή. Το περιεχόμενο και η δομή, διαμορφώνονται σύμφωνα με τον χώρο, τη χώρα και τους συμμετέχοντες.
22-23 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 21:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 10 και 7€


ΣΤΕΙΛΕ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ
ΕΛΤΑ ΣΥΡΟΥ & ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
(https://goo.gl/JEQpyI)
Τα ξωτικά των Χριστουγέννων καλούν όλα τα παιδιά του νησιού την παραμονή Χριστουγέννων, να στείλουν ένα γράμμα στον Αη Βασίλη. Ο πεζόδρομος της Οδού Πρωτοπαπαδάκη μπροστά στο Ταχυδρομείο, θα γεμίσει παιδικά χαμόγελα, το γραμματοκιβώτιο θα γεμίσει από τα γράμματα των παιδιών, ο Αη Βασίλης θα μοιράσει στους τυχερούς δώρα και θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τα όνειρα των παιδιών! Σας περιμένουμε όλους με χαρά και προσμονή να γιορτάσουμε!
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα 19:00
πεζόδρομος Πρωτοπαπαδάκη, Ερμούπολη


ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ
(https://goo.gl/3TbC5w)
Για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας «ο Ποσειδών», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, διοργανώνουν το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Σύρου, για να απολαύσουν οι επισκέπτες και ιδιαιτέρως τα παιδιά με ξεχωριστό τρόπο τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η επιβλητική και πανέμορφη έπαυλη Τσιροπινά για ένα εξαήμερο από 26 - 31 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει το "Σπίτι του Άη Βασίλη".
26-31 Δεκεμβρίου 2016
Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία
Είσοδος ελεύθερη


ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
(https://goo.gl/jbV5To)
Ένα πολύ προσωπικό σκηνικό άλμπουμ, απ’ όπου θα περάσουν πρόσωπα και μέρη που αιχμαλωτίστηκαν από τον ωτακουστή και οφθαλμολάγνο τραγουδοποιό, από το ‘89 έως σήμερα... Από την Κική στην γκαρσόνα του Χάλια, από τον σκύλο Βαγγέλη ως τον Πατώκο, από τα τάγματα της Υβρεοπομπής μέχρι τον Γκάλη και το Κουνελάκι, γνωστοί και άγνωστοι ήρωες μιας πραγματικότητας που συνήθως δεν της ρίχνουμε δεύτερη ματιά, θα είναι εκεί πρωταγωνιστές και εκτεθειμένοι σε μια παράσταση Best of, λίγο πριν έρθουν τα καλύτερα,
αφού –είναι σε όλους γνωστό– τα καλύτερα πάντα έρχονται!
Μαζί του στα πλήκτρα ο Κωστής Χριστοδούλου.
Οργάνωση παραγωγής: Action Εστί
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 | Ώρα: 21.30
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 10 ευρώ / Ταμείο: 12 ευρώ


TO ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥ
(https://goo.gl/WykVeA)
Πόσο η τεχνολογία επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών; Πόσο TO διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η τηλεόραση είναι υπεύθυνα για την αποξένωση τους;
Έτος 2077. Η φύση και τα ζώα έχουν εξαφανιστεί λόγω της ρα-γδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Οι άνθρωποι έχασαν την φαντασία τους, την επικοινωνία, τα όνειρα και το γέλιο... Μόνο ένα μικρό παιδί που ακόμη ονειρεύεται, γίνεται βοηθός του ασημένιου ιππότη Άσταναπαν και μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες ανοίγουν το βιβλίο των θρύλων, το οποίο έρχεται να μας θυμίσει αξίες που έχουν χαθεί.
3-4 Ιανουαρίου 2016 | Ώρα 17:00 και 19:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 10 και 8€


H ΓΑΛΑΤΕΙΑ & ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «Ο ΣΟΥΡΗΣ»
(https://goo.gl/Oimcfb)
Στο παιδικό θεατρικό έργο του Αντώνη Κρύσιλα, όλοι είναι ανάστατοι στη μαύρη μυρμηγκοφωλιά. Οι κόκκινοι, στην άλλη πλευρά του κήπου ετοιμάζονται να τους κηρύξουν πόλεμο. Στην προσπάθειά τους για ειρήνη, μικραίνουν ένα κορίτσι, τη Γαλάτεια, που είναι φίλη και με τις δύο πλευρές. Θα καταφέρουν να αποτρέψουν τον πόλεμο; Αν δεν τον ξεκίνησαν οι κόκκινοι, τότε ποιοι; Τι ρόλο παίζουν τελικά οι αράχνες του κήπου;
Γιώργος Σιγάλας, σκηνοθεσία
Γιάννης Δεσύπρης & Γιάννης Παλαιολόγος, σκηνογραφία
14-18 Ιανουαρίου 2016 | Ώρα 18.00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 5€


Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Gounod)
The Met:Live in HD
(https://goo.gl/El9gnz)
Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau που πρωταγωνίστησαν πέρσι στην κορυφαία όπερα Μανόν, σμίγει ξανά σε μια νέα παραγωγή της όπερας του Gounod βασισμένης στο δημοφιλές έργο του Shakespeare, σε ζωντανή μετάδοση από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στο ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδερφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher είναι μια παραγωγή της La Scala, η οποία πρω¬τοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.
21 Ιανουαρίου 2017 | Ώρα 19:55
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 15 & 10€


ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ Ή ΠΩΣ ΞΕΜΑΘΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΩ
ΟΜΑΔΑ ΑRT NOUVEAU
(https://goo.gl/6rYRex)
Μια παράσταση για ενήλικες αλλά και νέους, άνω των 13 ετών που στηρίζεται στην τεχνική του βωβού κινηματογράφου, με μουσικό επί σκηνής: Σε μια μικρή, απομακρυσμένη πολιτεία, η ζωή κυλά ήρεμα, μέχρι την ημέρα που ο βασιλιάς, σε μια συνηθισμένη περιήγησή του, πέφτει σε ένα γκρεμό, με αποτέλεσμα τα πόδια του να μην τον βαστάνε πια. Τότε δίνει μια εξωφρενική βασιλική διαταγή: Όλοι υποχρεωτικά θα περπατούν με δεκανίκια.
Παραγωγή περιοδικό Serious
25 Ιανουαρίου 2016 | Ώρα 20:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 10 και 8€
Παραστάσεις για σχολεία:
25 και 26 Ιανουαρίου 2016
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 6€


Παράλληλες Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Από το πρόγραμμα δε θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά και οι παράλληλες εκδηλώσεις:

Κυριακή 18/12/2016
Φωτίζουμε το Καραβάκι
(https://goo.gl/r63yAE)
Σύλλογος Επαγγελματιών Φοίνικα με τη συμμετοχή του Επιμορφωτικού - Φιλοτεχνικού Συλλόγου Φοίνικα και της Τοπικής Κοινότητας
Πλατεία Φοίνικα | 15:00

Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23/12/2016
Καλάθι Αγάπης (Συλλογή τροφίμων και ρούχων)
(https://goo.gl/dZOGqe)
Πρόσκοποι Σύρου
Πλατεία Μιαούλη | 10:00 έως 22:00

Παρασκευή 23/12/2016
Χριστουγεννιάτικη γιορτή
(https://goo.gl/H14nAI)
Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπείου
Επισκοπείο | 18:00

Παρασκευή 23/12/2016
Θεατρική παράσταση: Η ιστορία της μικρής Χριστίνας
(https://goo.gl/OnGsNr)
Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Λαζαρέττων
Θέατρο Ευανθία Καϊρη | 19:00

Παρασκευή 23/12/2016
Προβολή παιδικής ταινίας (Στα πλαίσια του Καλαθιού Αγάπης) με αντίτιμο τη συλλογή τροφίμων
(https://goo.gl/dZOGqe)
Πρόσκοποι Σύρου
Εστία Προσκόπων (Πλατεία Μιαούλη) | 18:00

Σάββατο 24/12/2016
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση
Δήμος Σύρου - Ερμούπολης & Εμπορικός Σύλλογος Σύρου
Οδοί Θυμάτων Σπερχειού, Πρωτοπαπαδάκη & Σταματίου Πρωϊου | 11:00 - 14:00

Σάββατο 24/12/2016
Ανάπτυξη μουσικοχορευτικών ομάδων με παραδοσιακούς χορούς και επίκαιρα τραγούδια
Λύκειο Ελληνίδων Σύρου
Πεζόδρομος Πρωτοπαπαδάκη | 12:00

Σάββατο 31/12/2016
Αναζητώντας το άστρο της Βηθλεέμ: Παιχνίδια Σταθμών - Πόλης για όλα τα παιδιά
Πρόσκοποι Σύρου
Πεζόδρομος Πρωτοπαπαδάκη | 18:00

Σάββατο 31/12/2016
Παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με το πολεμικό καράβι του Λ.Ε.Σ. στους δρόμους της πόλης και την αγορά, τις Αρχές του τόπου και τα ευαγή ιδρύματα
Λύκειο Ελληνίδων Σύρου
από 10:00 έως 13:00

Σάββατο 31/12/2016
Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση
Δήμος Σύρου - Ερμούπολης & Εμπορικός Σύλλογος Σύρου
Οδοί Θυμάτων Σπερχειού, Πρωτοπαπαδάκη & Σταματίου Πρωϊου | 11:00 - 14:00

3 - 15/1/2017
15η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Ματιές"
Λέσχη Φωτογραφίας Κινηματογράφου Σύρου
Αίθουσα Γ. & Ε. Βάτη | Καθημερινά: 18:00 - 22:00,
Σαββατοκύριακα & Αργίες: 11:00 - 14:00 & 18:00 - 22:00

17-31/1/2017
Έκθεση ζωγραφικής "Χρωματικές Διαθέσεις"
Ψαρρός Νικόλαος
Αίθουσα Γ. & Ε. Βάτη | Καθημερινά: 17:00 - 21:00,
Σαββατοκύριακα: 11:00 - 13:00 & 17:00 - 21:00


Τον ηλεκτρονικό οδηγό του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Σύρος – Πολιτισμός 2016 θα τον βρείτε εδώ

Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons