Πανσυριανή Εορτή του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου

Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β' έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει να συμμετάσχετε στις λειτουργικές και Πνευματικές εκδηλώσεις, επί τη Εορτή του Πολιούχου της Σύρου και Προστάτου των απανταχού Ναυτιλομμένων Αγίου Νικολάου, την Δευτέρα και την Τρίτη, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2016 αντίστοιχα, σύμφωνα με το παρακάτω προγράμματα:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'

Προσκαλεί τον φιλευσεβή λαό της Σύρου και τους τα πρώτα φέροντες της νήσου να παρακολουθήσουν τις Λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη Πανσυριανή Εορτή του Πολιούχου Σύρου και Εφόρου των Ναυτιλλομένων Αγίου Νικολάου, στον ιστορικό του Ναό, κατά το εξής Πρόγραμμα: 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

6.30 μ.μ.: Μέγας Εόρτιος Δισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', μετά το πέρας του οποίου θα ψάλει Παράκληση υπέρ των Ναυτικών. 

ΤΡΙΤΗ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 

07.30 π.μ.: Όρθρος

08.00 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία 

08.45 π.μ.: Έναρξη της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, συν ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β'.

10.45 π.μ.: Πάνδημη Λιτανεία της ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος εκ των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, κατά τα ειωθότα, η οποία και εφέτος θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Αγιος Νικόλαος - Θέατρο Απόλλων - Πλατεία Μιαούλη, όπου θα αναπεμφθεί δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων και θα εκφωνηθούν συντόμως, προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' και εόρτιο Άγγελμα του αξιοτίμου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού προς το λαό της Σύρου, οδός Ερμού - Ακτή Πέτρου Ράλλη - Πλατεία Κανάρη, όπου θα ριφθούν στέφανα στη θάλασσα στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών από τον Μητροπολίτη Δωρόθεο Β', τον Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως και τον Πρόεδρο των Απομάχων Ναυτικών - Επιστροφή στον Ιερό Ναό, δια της οδού Θυμάτων Σπερχειού.

Στις 7 μ.μ. θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό η καθιερωμένη Μουσική Πολιτιστική Εκδήλωση.


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 | 7 μ.μ.

Συμμετέχουν:

Α' Η Παιδική - Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων και ολιγομελές σχήμα της Ορχήστρας των Κυκλάδων, αποτελούμενο από τους μουσικούς:
Βαγγέλη Αραγιάννη (Μπάσο), Βούλα Γλύκα (Πιάνο), Σοφοκλή Κοσκινά (Κιθάρα), Αποστόλη Μάρη (Βιολί), Ελένη Μιχαλοπούλου (Κανονάκι), Βασιλική Μπάου (Ακορντεόν), Ούτε Μπάουρ (Φλάουτο), Νίκο Ρούσσο (Πιάνο), Φώτη Τσαντήλα (Τρομπέτα) 
Διεύθυνση Χορωδίας: Ν. Ρούσσος, Βούλα Γλύκα 
Διδασκαλία τραγουδιών: Ν. Ρούσσος, Βούλα Γλύκα, Ρένα Βέργου
Β' Η Μικτή Χορωδία Μουσικού Ομίλου Σύρου 
Γ' Η Ανδρική Χορωδία Αγίου Νικολάου 
Δ' Τα Κατηχητικά Σχολεία Αγίου Νικολάου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Α' ΜΕΡΟΣ:
(Μικτή Χορωδία ΜΟΣ & Ανδρική Χορωδία Αγίου Νικολάου) 
Κανόνα πίστεως.... / «Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' / Τη Υπερμάχω / Άξιον εστί / «Χριστός γεννάται / Εξομολογείσθε τω Κυρίω...

Β' ΜΕΡΟΣ:
«Alleluia - Τρίφωνος κανόνας από τον Mozart / Σήμαντρα ηχούν - Λαϊκό Γερμανικό τραγούδι Χριστουγέννων / Άγια Νύχτα - Franz Gruber / To έλατο - Παραδοσιακό Γερμανικό τραγούδι / Συριανά Κάλαντα Χριστουγέννων

Γ' ΜΕΡΟΣ
Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του I. Ναού Αγίου Νικολάου ευχαριστούν τον Πολιούχο Σύρου και Προστάτη των Ναυτιλλομένων για τη συνεχή προστασία Του στο νησί και τους ναυτιλλομένους. 

Δ' ΜΕΡΟΣ
Απονομή τιμητικής Διακρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως στους Ιατρούς, οι οποίοι απεχώρησαν μετά από πολυετή και ευδόκιμο Υπηρεσία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Σύρου «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ & ΠΡΩΪΟ» και ήδη ιδιωτεύουν.

-----------
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons