ΒΙΒΛΙΟ: Πρώτη κραυγή της σιωπής | Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης

Η Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης σας προσκαλεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 στις 19.00 σε μια βραδιά συζήτησης η οποία θα είναι αφιερωμένη στο βιβλίο του Αλμπέρτο Εσκενάζη: "Πρώτη κραυγή της σιωπής" των εκδόσεων "Μονοπάτι" και που θα φιλοξενηθεί στο cafe του Ξενοδοχείου "Ερμής", στην Ερμούπολη.

Το νέο μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Εσκανάζη «Πρώτη Κραυγή Της Σιωπής» «Σπίθα» εξιστορεί τη ζωή της Θεσσαλονίκης ανακατεύοντας το φανταστικό με την ιστορία της αγαπημένης του πόλης μέσα από τις διάφορες κοινότητες που ζούσαν εκεί. Το βιβλίο καλύπτει την περίοδο 1908-1912.

Συνοπτική περίληψη:

Μια ονειρική διαδρομή στην Θεσσαλονίκη από το 1908 με την Επανάσταση των Νεοτούρκων έως το 1912 με την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την είσοδο του Ελληνικού Στρατού στην πόλη.

Η Μπάρα με τις πόρνες, το Ρετίχ με τα καφέ Σαντάν και οι πρόχειρες αρένες με τους μπεχλιβά-νηδες υποδέχονται Ιστορικά και μυθοπλαστικά πρόσωπα της εποχής.

Ο Αβραάμ Μπεναρόγια πρωτοπόρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος αντιμέτωπος με τα αφεντικά των πολυάριθμων εργοστασίων.

Ο Μουσταφά Κεμάλ νεαρός αξιωματικός γλεντοκοπάει και ονειρεύεται.

Και ανάμεσα τους ένας κατάσκοπος της Υψηλής Πύλης που αλλάζει η ζωή του μόλις συνδέεται με μία Εβραϊκή οικογένεια χαμάληδων στο λιμάνι.

Έρωτες, δολοπλοκίες, πολιτικές ίντριγκες, ανακατεύονται με τις μυρωδιές της πόλης και το μοναδικό του χαρμάνι αναδεικνύεται μέσα από το τραγούδι και τους αμανέδες της μικρής δεκατριάχρονης εβραιοπούλας αηδόνας με το όνομα Ρόζα Εσκενάζη.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons