ΘΕΑΤΡΟ: All in the timing - 4 μονόπρακτα του David Ives

Η Θεατρική Ομάδα "Μίμου Άπτου" παρουσιάζει τέσσερα έργα από τη συλλογή μονόπρακτων του Αμερικανού συγγραφέα David Ives με τίτλο All in the Timing, από 26 - 27 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Είσοδος: 5 ευρώ


Λίγα λόγια την παράσταση
Σε μια καφετέρια δύο φίλοι περιπλανούνται σε διάφορες μαύρες τρύπες των ΗΠΑ, ενώ ένα ζευγάρι προσπαθεί να γνωριστεί έχοντας σαν σύμμαχο ένα κουδούνι που επεμβαίνει στις λάθος ατάκες και επαναλαμβάνει τη μεταξύ τους συζήτηση. Την ίδια στιγμή σε μια αίθουσα διδασκαλίας ένας μικροαπατεώνας προσπαθεί να παρασύρει στην απάτη που έχει στήσει μια αθώα κοπέλα, μαθαίνοντας της μια γλώσσα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, ενώ ο Leon Trotsky πεθαίνει σε 8 κωμικές παραλλαγές μ’ ένα τσεκούρι καρφωμένο στο κεφάλι και συνομιλεί με τη σύζυγό του ισορροπώντας ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο.

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότερα από 400 άτομα, η θεατρική ομάδα Μίμου Άπτου παρουσιάζει και πάλι στην Πινακοθήκη Κυκλάδων τέσσερα έργα από τη συλλογή μονόπρακτων του Αμερικανού συγγραφέα David Ives με τίτλο «All in the Timing». Πρόκειται για κωμωδίες που φλερτάρουν με το παράλογο, βασισμένες στη γλώσσα και το παιχνίδι λέξεων, τις υπαρξιακές αναζητήσεις και την πολυπλοκότητα των σχέσεων.

Σκηνοθεσία: Maria Viloglou
Μετάφραση: Athanasakis Spyros
Παίζουν: Athanasakis Spyros, Χρήστος Δεσινιώτης, Sofia Archontidou, Αναστάζια Γεννάτου, George Pyrounakis, Kartselou ChristIanna, Nikos Monogios, Σόνια Καραγιαννίδου, Λέανδρος Γεωργούλης
Τρομπέτα: Χρήστος ΔεσινιώτηςΛίγα λόγια για τον συγγραφέα

O David Ives, Αμερικάνος δραματουργός, σεναριογράφος και συγγραφέας γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια πολυπολιτισμική συνοικία του Σικάγο το 1950. Είναι κυρίως γνωστός για τα κωμικά του μονόπρακτα και θεωρήθηκε "μαιτρ της μικρής φόρμας" από τους New York Times. "Το μονόπρακτο σχεδόν ενθαρρύνει την ποίηση" αναφέρει σε συνέντευξή του "μπορείς, ουσιαστικά, να κάνεις ό,τι θέλεις, έτσι το φάσμα όσων συμβαίνουν είναι πολύ πιο ευρύ σε σχέση με τα συμβατικά θεατρικά έργα".


Λίγα λόγια για την ομάδα

Η θεατρική ομάδα Μίμου Άπτου είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2002 με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου. Η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια ανέβασε παραστάσεις, συμμετείχε στο φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας Ερμούπολης και διοργάνωσε φεστιβάλ θεάτρου κούκλας, πολλά θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια με δασκάλους θεάτρου, χορού και μουσικούς. Μέλη της συμμετείχαν σε πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons