Το Project Home ήρθε και στην Σύρο!

"Το Σπίτι μου, o Τόπος μου - Project Home" είναι ένας κύκλος εικαστικών δράσεων που υλοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με την εικαστικό Αϊλίν Μπότσφορντ - Βελισσαροπούλου. 

Τα εργαστήρια τροποποιούνται με βάση τους συμμετέχοντες και τις συνθήκες ενώ μέσω των συναντήσεων θίγονται και συζητούνται θέματα σχέσεων, συνύπαρξης, έννοιες του σπιτιού, της οικογένειας όπως και της καταγωγής. Μέσα από το βιωματικό / εικαστικό μέρος των συναντήσεων οι συμμετέχοντες μαθαίνουν και εξερευνούν την χρήση ποικίλων υλικών σε πρακτικό επίπεδο αλλά και με μεταφορικούς συνδέσμους. 

Τα εργαστήρια στην Σύρο έχουν αρχίσει είδη από των Οκτώβριο 2016 στην Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων. Η εικαστικός και τα παιδιά στη Στέγη συζητούν θέματα που αφορούν τον τόπο τους - την Σύρο, την καταγωγή τους όπως και θίγουν αναφορές σε αρχιτεκτονικά στοιχεία της Ερμούπολης. Χρησιμοποιούν ποικίλα υλικά και μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης για να δημιουργήσουν το καθένα χωριστά το δικό του σπίτι και όλα μαζί μια ‘συνοικία’. Στόχος του προγράμματος είναι να δεχθούν τα παιδιά διαφορετικά ερεθίσματα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να εξωτερικεύσουν τα δικά τους όνειρα και συναισθήματα, να αναπτύξουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons