ΣΙΝΕΜΑ: Monty Python and the Holy Grail (Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης)

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Monty Python and the Holy Grail" [Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης]  (Terry Gilliam, Terry Jones) στα πλαίσια του αφιερώματος "British Comedy​" την Τρίτη 18 Οκτώβρη 2016 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2) και ώρα 21:15.


Σας περιμένουμε!


ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ταινία ακολουθεί τις περιπέτειες του βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης (όπως την ονομάζουν οι Monty Python) στην αναζήτησή τους για το Άγιο Δισκοπότηρο το 932 μ.Χ. Η πρώτη σκηνή της ταινίας είναι ένα ομιχλώδες τοπίο έξω από ένα κάστρο, στο οποίο εμφανίζεται ο βασιλιάς Αρθούρος (Chapman) με τον πιστό ακόλουθό του Πάτσυ (Gilliam). O Αρθούρος ψάχνει να βρει γενναίους και άξιους ιππότες για να τον ακολουθήσουν στο Κάμελοτ και γίνουν μέλη της Ελεεινής Τραπέζης. Ο Αρθούρος θα συγκεντρώσει 4 ιππότες : τον "σοφό" Sir Bedevere ( Jones ), τον Sir Lancelot the Brave (Cleese), τον Sir Galahd the Pure (Palin) και τον Sir Robin the Not-Quite-So-Brave-as-Sir-Lancelot (Idle). Στο δρόμο προς το Κάμελοτ, ο Θεός θα εμφανιστεί μέσα από τα σύννεφα και θα αναθέσει στον Αρθούρο και τους ιππότες του να αναζητήσουν το Άγιο Δισκοπότηρο. Μετά την ατυχή προσπάθειά τους να καταλάβουν ένα κάστρο Γάλλων (με χρήση ενός Δούρειου Κουνελιού), θα αναζητήσουν ξεχωριστά ο καθένας το Δισκοπότηρο, συναντώντας στο δρόμο τους διάφορους ιππότες, δαιμονισμένα κουνέλια, μάγους μέχρι να ξαναενωθούν και να καταλήξουν σε ένα κάστρο, υπό την κατοχή των ίδιων Γάλλων που είχαν συναντήσει και νωρίτερα. Οι ήρωές μας ετοιμάζονται για την τελική εφόρμηση, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους ανέθεσε ο Θεός, χωρίς όμως να μπορούν να προβλέψουν (ούτε κι εμείς) το τέλος της εκστρατείας τους.


Παραγωγή: 1975
Είδος Ταινίας: κωμωδία , Δράση , Φαντασίας Σκηνοθέτης: Terry Gilliam, Terry Jones
Ηθοποιοί: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones, Michael Palin


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons