ΣΙΝΕΜΑ: Welcome | Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αυτή την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 19.30, για 10η χρονιά, ξεκινάμε τις προβολές μας στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με αφορμή την ανθρωπιστική κρίση της οποίας είμαστε μάρτυρες, αρχίζουμε με ένα αφιέρωμα με θέμα την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Παρακαλούμε να είστε στην ώρα σας για να μην ενοχλείται το υπόλοιπο κοινό και μην ξεχνάτε να αφήνετε τα αυτοκίνητά σας στο κοντινό χώρο στάθμευσης.

Οι προβολές της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιούνται στο Κτίριο Κορνηλάκη (απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο Ερμούπολης).

Σας περιμένουμε!
Από τη Βιβλιοθήκη
Αλίκη Τσουκαλά


Welcome | 19.30
Δραματική 2009 | Έγχρ. | Διάρκεια: 115'
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φιλίπ Λιορέ με τους: Βενσάν Λιντόν, Φιράτ Αϊβερδί, Οντρέ Ντανά

Υπόθεση: Έπειτα από πορεία 4.000 χιλιομέτρων, ο νεαρός Μπιλάλ φτάνει από το Ιράκ στο Καλέ και δοκιμάζει ανεπιτυχώς να περάσει στη Μ. Βρετανία για να συναντήσει την αγαπημένη του. Αδυνατώντας να διασχίσει με άλλο τρόπο τη Μάγχη, αποφασίζει να το επιχειρήσει κολυμπώντας, βρίσκοντας έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του δασκάλου του Σιμόν.

Συνοπτική κριτική
Υπόκωφο, βραδυφλεγές και βαθιά συγκινητικό φιλμ πάνω στην τραγωδία των τριτοκοσμικών μεταναστών και την αδυναμία του δυτικού κόσμου να τους ενσωματώσει. Υποδειγματικός ο τρόπος με τον οποίο ο Φιλίπ Λιορέ στέκεται μακριά από το διδακτισμό και συνταρακτική η σιωπηλή, εσωτερική ερμηνεία του Βενσάν Λιντόν. [Πηγή: athinorama.gr]Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons