Μικροί & Μεγάλοι στα Εργαστήρια του Animasyros 9.0!Στo Animasyros, και φέτος, παράλληλα με το πρόγραμμα των προβολών, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, για μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες!

*Παρακαλούμε συμπληρώστε ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση συμμετοχής

Οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δράσεις του Animasyros 9.0 περιλαμβάνουν:
Τίτλος: Το Νησί
Υπότιτλος: A+C Studios | Dan Richards
Εργαστήριο για Ενήλικες
21-23/09 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης


Η A+C Studios παρουσιάζει ένα stop motion εργαστήριο κινουμένων σχεδίων, χρησιμοποιώντας χειροτεχνίες με χαρτί. Μετά τη διεθνή επιτυχία της εμπορικής διαφήμισης για την εταιρεία «The Happy Eggs», παραγωγής της A+C Studios, το Animasyros θα προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος στη δημιουργία της δικής τους ταινίας κινουμένων σχεδίων από χαρτί. Το εργαστήριο θα γίνει υπό την καθοδήγηση της δημιουργικής ομάδας της A+C Studios, συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή της Dan Richards. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μία τεράστια έκδοση της Σύρου σε χαρτί, η οποία στη συνέχεια, κατά αντίστροφη πορεία, θα γίνει κινούμενο σχέδιο.

Τίτλος: Ένα Ανιμάτικ από την Ατλαντίδα
Υπότιτλος: Πέτρος Χριστούλιας
Εργαστήριο για εφήβους 12-17 ετών
21-23/09 16:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης


Ο Πέτρος Χριστούλιας, θα συντονίσει ένα τριήμερο εργαστήριο με σκοπό την παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας με θέμα τη μασκότ του φεστιβάλ που ο ίδιος εμπνεύστηκε και δημιούργησε το 2008, τις Κυκλάδες και την Ατλαντίδα! Μέσα από το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με μια απλοποιημένη εκδοχή της διαδικασίας και των σταδίων παραγωγής μίας ταινίας κινουμένων σχεδίων και με τον τρόπο μετάφρασης μιας ιστορίας στην γλώσσα του κινηματογράφου. Η τεχνική θα είναι 2D κινούμενα στοιχεία με την βοήθεια προγράμματος. Οι συμμετέχοντες, αφού εργαστούν για τη δημιουργία αναλυτικού storyboard, θα σχεδιάσουν τα φόντα και τα στοιχεία που θα εμψυχωθούν.

Τίτλος: Μια animation Περιπέτεια
Υπότιτλος: Tsvika Oren
Εργαστήριο για εφήβους 12-17 ετών
21-23/09 16:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης


Ένα τριήμερο εργαστήριο, όπου οι συμμετέχοντες θα μάθουν την ουσία των κινουμένων σχεδίων και μίας ιστορίας. Θα πειραματιστούν με καθημερινά υλικά και ανευρεθέντα αντικείμενα. Θα χρησιμοποιήσουν τα υλικά σαν ηθοποιούς και θα δημιουργήσουν ταινίες σε μικρές ομάδες. Για να κάνετε αίτηση πατήστε εδώ.

Τίτλος: Δημιουργία animated videos μέσω της τεχνικής stop motion – clay motion
Υπότιτλος: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
Παιδικό Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών
21-23/09 16:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.
Παιδική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης


Στο εργαστήριο που θα συντονίσει φέτος ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου κάποια ιστορικά πρόσωπα σε χαρτόνι περιμένουν τους συμμετέχοντες στην αίθουσα του εργαστηρίου. Οι σπουδαστές- συμμετέχοντες θα χρειαστεί αρχικά να επινοήσουν μία ιδέα και στη συνέχεια να την εκτελέσουν, κόβοντας από το χαρτόνι τα κομμάτια που θα χρειαστούν. Παράλληλα, θα υπάρχει στην αίθουσα πλαστελίνη, με την οποία θα δημιουργήσουν και κάποια βοηθητικά στοιχεία. Συνεργαζόμενοι έτσι σε μικρές ομάδες θα δημιουργήσουν μία ιστορία, την οποία στη συνέχεια κάθε ομάδα θα αναλάβει να παρουσιάσει, δημιουργώντας στο τέλος μία ταινία κινουμένων σχεδίων.

Τιτλος: Αναμνήσεις σε κίνηση
Υπότιτλος: Άλκηστις Τσίκου
Εργαστήριο για την Τρίτη Ηλικία
21-23/09 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.
Πινακοθήκη Ερμούπολης


Η Άλκηστις Τσίκου μέσα από το εργαστήριο που διοργανώνει θα προσπαθήσει μέσα σε τρεις μέρες, να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τη μαγική τέχνη του animation και με οδηγό τις αναμνήσεις μας, να κάνουμε τη ζωή μας… μια ταινία! Να δώσουμε ξανά ζωή σε στιγμές και μνήμες. Η ιστορία μας θα γράψει το σενάριο της ταινίας και μείς θα ξαναγίνουμε ήρωες και πρωταγωνιστές της! Ένα συναίσθημα, ένα καλά κρυμμένο μυστικό, ένα σπουδαίο γεγονός γίνονται η αφορμή να κάνουμε «βουτιά» στο παρελθόν μας, να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε μέσα από εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους χρησιμοποιώντας χαρτιά, μολύβια και αντικείμενα που αγαπάμε πολύ. Το ατελείωτο κέφι, η αστείρευτη δημιουργικότητα και το μεγάλο μας μπρίο, θα γίνουν τα εφόδιά μας, για να… περάσουν από τα μάτια μας σαν ταινία… οι πιο δυνατές μας αναμνήσεις. Στόχος μας, μια ταινία μικρής διάρκειας, αλλά γεμάτη από μεγάλες συγκινήσεις! Στο εργαστήριο συμμετέχουν μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Τίτλος: Animamusic
Υπότιτλος: Χριστίνα Ντεπιάν, Ιωάννα Γιακουμάτου
Εργαστήριο για ΑμεΑ
23-24/09 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.
Παιδική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης


Πώς μπορούμε να ‘δούμε’ και να παίξουμε πάνω στους ρυθμούς και τους ήχους ενός μουσικού κομματιού που έχουμε ήδη συνθέσει και ηχογραφήσει;
Θα ξεκινήσουμε…. ΚΙΝΗΤΙΚΑ!
Θα δημιουργήσουμε σκηνικά και αντικείμενα με χαρτόνια, θα πειραματιστούμε με μπογιές και κολλάζ αι με την τεχνική του pixilation θα δώσουμε μια διαφορετική διάσταση στις μουσικές μας δημιουργίες.
Μετά την πρώτη επαφή με την τεχνική του cut out στο Animasyros 8.0, στόχος του φετινού εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ Ερμούπολης-Σύρου την τεχνική του pixilation, μέσα από παιχνίδια κινούμενης εικόνας.
Αυτήν τη φορά μας καθοδηγεί η μουσική … σε ένα σενάριο χωρίς σενάριο.
Μέχρι το τέλος του εργαστηρίου ένα είναι σίγουρο… τίποτα δε θα βρίσκεται εκεί που ακουγόταν! Στο διήμερο εργαστήριο συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ Ερμούπολης-Σύρου.

Τίτλος: Γκιφάροντας την Πόλη
Υπότιτλος: Κατερίνα Κρεμασιώτη
Ανοιχτό Εργαστήριο για Παιδιά και Ενήλικες ανω των 12 ετών
24-25/09 12:00 μ.μ. – 14:00 μ.μ.
Θέατρο Απόλλων


Με μοναδικά εργαλεία το κινήτό ή τη φωτογραφική μηχανή ή το τάμπλετ σας, το κέφι και τη φαντασία σας η Κατερίνα Κρεμασιώτη συντονίζει ένα διήμερο ανοιχτό εργαστήρι όπου περιπλανώμενοι στους δρόμους της πόλης θα μαθέτε πώς δημιουργούνται GIF εικόνες. Τα animated GIFs ειναι αυτὀματες εναλλαγἐς φωτογραφιὠν ή γραφικὠν που δἰνουν στον θεατἠ την ψευδαἰσθηση της κἰνησης. Το εργαστήριο ἐχει σκοπὀ τη δημιουργἰα κινούμενων εικόνων GIF μέσα απο εναν φωτογραφικό περίπατο στην Ερμούπολη. Μετά τη βόλτα, οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στo θέατρο Απόλλων, όπου το υλικό θα περαστεί σε υπολογιστή και μετά απο σύντομη επεξεργασία θα πάρει τον δρόμο του για το διαδίκτυο. 
(Να θυμηθείτε να έχετε μαζί σας και το USB καλώδιο για να συνδέσετε τις συσκευές σας).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://animasyros.gr/newsgr.html ή
στο production_assistant@animasyros.gr
Facebook: Animasyros International Animation Festival + Agora
Πηγή: animasyros.gr
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons