Το Animasyros 9.0 έρχεται με 5 ταινίες μεγάλου μήκους!

Στον αέρα, λοιπόν, και οι 5 ταινίες που επελέγησαν να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Animasyros 9.0 και να «αναμετρηθούν» για το 1ο Βραβείο Κοινού!

Window Horses, Ann- Marie Fleming/CA

Πρεμιέρα για την Ελλάδα στο Animasyros 9.0.

Πρόκειται για μία ταινία γεμάτη ποίηση και ιστορίες, η οποία, μέσω ποικίλων τεχνικών, εξυμνεί την αγάπη, σε όλες της τις εκφάνσεις, τον πολιτισμικό πλουραλισμό και την αξία του καθαρού πνεύματος. Η νεαρή ηρωίδα θα πραγματοποιήσει ένα οδοιπορικό, ένα ταξίδι (πραγματικό και μεταφορικό) προς την εύρεση της ταυτότητάς της και την κατάκτηση της φαντασίας.

Life Animated, Roger Ross Williams/US

Το ντοκιμαντέρ “Life animated” βασίζεται σε πραγματική ιστορία και καταδεικνύει τη δύναμη του κινηματογράφου, ως μια γλώσσα συνεννόησης.
Ο Owen Suskind, είναι ένα ζωηρό τρίχρονο αγόρι, το οποίο διαγιγνώσκεται με οπισθοδρομικό αυτισμό, χάνοντας ξαφνικά την ομιλία και τις δεξιότητές του.
Αντιμέτωποι με το γεγονός, το παιδί και η οικογένειά του θα αναπτύξουν έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους, αλλά και με τον έξω κόσμο: Μέσω των ταινιών animation της Disney.

And We Were Young, Andy Smetanka/ US

Πρεμιέρα για την Ελλάδα στο Animasyros 9.0.

Χρειάστηκαν χιλιάδες χάρτινες σιλουέτες, μία Super 8 φιλμ κάμερα και τρία χρόνια, για να συνθέσει ο Andy Smetanka μια σκληρή μεν, απόκοσμα όμορφη και άκρως ρεαλιστική αφήγηση δε, των τελευταίων μηνών του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου. Και μάλιστα, όπως τη διηγήθηκαν οι επιζήσαντες Αμερικανοί στρατιώτες, που έλαβαν μέρος.

Nerdland, Chris Prynoski/US

Πρεμιέρα για την Ελλάδα στο Animasyros 9.0.

Πρόκειται για μία κωμωδία, ακατάλληλη για ανηλίκους, με τον Paul Rudd & Patton Oswald να δανείζουν τις φωνές τους στους κεντρικούς ήρωες της ταινίας. Μία ιστορία για το κυνήγι της δόξας και της επιτυχίας, η οποία και αποτυπώνεται με αρκετή δόση υπερβολής.

Psiconautas, los niños olvidados, Alberto Vasquez & Pedro Rivero/ES

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του νικητή του Animasyros 6.0, Alberto Vasquez.

Μια ποιητική μινιμαλιστική αφήγηση με έντονη κοινωνική κριτική και προβληματισμό. Δύο έφηβοι αντιμέτωποι με την ίδια κατακερματισμένη πραγματικότητα, δίνουν τη μάχη τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Πηγή: animasyros.gr
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons