30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2016

Μόλις εννέα ημέρες έμειναν για τη διεξαγωγή του 30ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας 2016 (www.syros2016.gr) στη Σύρο (17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016), στο οποίο θα μετάσχουν αθλητές από 25 έθνη διεκδικώντας τους τίτλους του καλύτερου υποβρύχιου αλιέα και της καλύτερης ομάδας υ/β αλιείας στον πλανήτη, σε ένα θεσμό που διεξάγεται κάθε δύο έτη από το 1957.

Ήδη στη Σύρο έχουν αφιχθεί οι αποστολές των Ελλάδας, Κύπρου, Αυστραλίας, Πορτογαλίας, Η.Π.Α., Ν. Ζηλανδίας, Βραζιλίας, Ουκρανίας, Χιλής, Ρωσίας, Αργεντινής, Κροατίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Τουρκίας, ενώ εντός των ημερών και έως τις 12.9.2016 αναμένονται οι ομάδες των Φινλανδίας, Ταϊτής, Αλγερίας, Τυνησίας, Αγ. Μαρίνου, Βουλγαρίας, Μεξικό, Λιβάνου, Μ. Βρετανίας και Κολομβίας.

Το πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας ("CONFEDERATIONMONDIALEDESACTIVITESSUBAQUATIQUES" εν συντομία"C.M.A.S." www.cmas.org) που συνδιοργανώνεται από την “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ” (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.) μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου (Ν.Ο.Σ.), το Δήμο Σύρου- Ερμούπολης και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα διεξαχθεί σε δύο αγωνιστικές ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) και τα αποτελέσματά του θα αναδειχθούν μέσα από διαδικασία ζυγίσματος, η οποία θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες στην Πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη από τις 17.00 έως τις 20.30.

Η Ελλάδα έχει να επιδείξει μόνο ένα μετάλλιο στο θεσμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Γιάννης Σιδέρης το 2008 στη Βενεζουέλα) μέχρι σήμερα στις 20 συμμετοχές της, αλλά εφέτος το πρωτάθλημα διεξάγεται στα νερά μας για πρώτη φορά στην ιστορία και φυσικά οι πιθανότητες της χώρας μας για διάκριση είναι περισσότερες. Σε ομαδικό επίπεδο η καλύτερη θέση της χώρας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν η 4η το 2010 στην Κροατία.

Ο καιρός δεν δείχνει να είναι ευνοϊκός κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδος 12-18 Σεπτεμβρίου και ενδέχεται να δυσκολέψει τις προσπάθειες των υποβρύχιων αλιέων (καταδύονται σε άπνοια) και των διοργανωτών του αγώνα, καθώς μετά το μικρό διάλειμμα νηνεμίας έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, αναμένεται οι βοριάδες να συνεχίζουν στο ρυθμό του φετινού καλοκαιριού…

Τις προσπάθειες των διοργανωτών, εθελοντών ιατρών, των διασωστών, της «Ομάδας Αιγαίου» και του Λιμενικού Σώματος για ασφαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, θα ενισχύσει κατά τις ημέρες του αγώνα ένα από τα πιο σύγχρονα ναρκοθηρευτικά του Στόλου του ΠΝ, το «Ν/ΘΗ ΚΑΛΥΨΩ», το οποίο φέρει κινητή μονάδα θαλάμου αποσυμπιέσεως και μπορεί να αντιμετωπίσει επί τόπου ενδεχόμενο περιστατικό με συμπτώματα νόσου εξ αποσυμπιέσεως. Έτοιμο προς δράση είναι φυσικά το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, αλλά και το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το ΚΕΠΙΧ της Π.Α. μέσω του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) για τυχόν επείγουσα διακομιδή με ελικόπτερο, αλλά και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, του οποίου η μονάδα υπερβαρικής ιατρικής είναι μια από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ:
DEEPMASTER
FURUNO
SUUNTO
BLUESTARFERRIES
REVOIL
FILOTHEA
PESCASUBMARINATV
ΚΟΡΡΕΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΕΩΡΙΟΥ
ΣΥΡΙΓΓΑΣ
SYROSDIVINGCENTER
ΕΣΤΙΑ ΣΥΡΟΥ
BLUEHUNTER
EIKONAPRINT
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΤΡΟΥ
WATERSHOP
ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons