Ήθελα να σε αντάμωνα... στο Φεστιβάλ του Μάρκου στην Σύρο

Περπατώντας ένα καλοκαιρινό απόγευμα στα σοκάκια της Ανω Σύρου νιώθεις μια έντονη ενέργεια.
Δεν είναι μόνο η απίστευτη κυκλαδίτικη ομορφιά του τοπίου που σε συνεπαίρνει, η θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, τα λευκά σπίτια, τ' ασπρισμένα σκαλοπάτια και οι ανθισμένες βουκαμβίλιες.

Είναι κι εκείνος ο ήχος του μπουζουκιού που έρχεται από μακριά στ' αυτιά σου και σε οδηγεί κατευθείαν στην πλατεία, εκεί όπου στέκει αγέροχη η προτομή του πατριάρχη του ρεμπέτικου Μάρκου Βαμβακάρη να θυμίζει πως σ' αυτόν τον τόπο γεννήθηκε κάτι πολύ σημαντικό που σημάδεψε την πορεία του λαϊκού μας τραγουδιού.

Εκεί, στη Σύρο, στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο μεγάλος δάσκαλος διοργανώνεται, από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, το 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου με στόχο να συμβάλει μέσα από τις καλλιτεχνικές δράσεις του στη μουσική παιδεία, να φέρει τους νέους σε επαφή με το ρεμπέτικο αλλά και να συστήσει τον ιδιαίτερο αυτόν ήχο στους ξένους επισκέπτες του νησιού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην Εφημερίδα "Το Έθνος"
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons