ΕΚΘΕΣΗ: Βουτιά στον ψηφιακό πολιτισμό | Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Τμήμα Σύρου

Στη Σύρο τον τόπο από όπου ξεκίνησε η διοργάνωση, του Προγράμματος Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών 2014-2015 επιστρέφει η πολυταξιδεμένη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, μετά από ένα χρόνο συνεχών παρουσιάσεων.

Πρόκειται για μια εγκατάσταση 250 σύγχρονων εικαστικών έργων έντυπης τέχνης, comics, video, animation και καλλιτεχνικών βιβλίων.

Φιλοδοξία της έκθεσης είναι η παρουσίαση νέων έργων, τα οποία σχεδιάστηκαν και τυπώθηκαν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος. Μέσα από τα έργα αναδεικνύεται η εξοικείωση των 120 καλλιτεχνών-αποφοίτων με τη σύγχρονη καλλιτεχνική και τεχνολογική έρευνα και τα Νέα Μέσα, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας τεσσάρων Πανεπιστημιακών Τμημάτων: του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κάθε Τμήμα προσέφερε στην έκθεση τη δική του, ιδιαίτερη οπτική και όλα μαζί λειτούργησαν συμπληρωματικά προκειμένου να συμβάλουν στη διεύρυνση της εικαστικής αντίληψης των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Η έκθεση ταξίδεψε ήδη στο Αρχοντικό Γεωργιάδη - Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης και στο Κέντρο Χαρακτικής «Ήλιος» της Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα παρουσιάστηκε από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στο Λουτρό των Αέρηδων.

Πρόσφατα την Κορώνη, φιλοξενήθηκε οπό το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης στο Μανιατάκειον Ιδρυμα – Αρχοντικό Ταρσούλη.


Εγκαίνια: Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, ώρα 20:00
Τόπος: Πινακοθήκη Κυκλάδων
Διάρκεια Έκθεσης: 29 Αυγούστου – 19 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 και 18:30-21:30 (Κυριακή και Τετάρτη κλειστά)
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons