Παρουσίαση βιβλίων της Λίλης Λαμπρέλλη και αφήγηση παραμυθιών στην Πινακοθήκη ΚυκλάδωνΗ ομάδα αφηγητών «ΠαραμυθιαΖΩ» αναρωτήθηκε «Τι να ‘ν’ τα παραμύθια;» και γι’ αυτό προσκάλεσε μια τρανή παραμυθού, τη Λίλη Λαμπρέλλη. Να ‘ναι λόγος εύθραυστος κι αθάνατος; Μήπως μας χρειάζονται δέκα κι ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης κι άλλων δεινών; Τι γνώμη έχει το κοντολαίμικο κοτσύφι;

Έτσι, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στις 8 μ.μ., στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, η Λίλη Λαμπρέλλη θα παρουσιάσει τα βιβλία της, και φυσικά η βραδιά θα συνεχιστεί με αφηγήσεις από την ίδια, τους αφηγητές της ομάδας ΠαραμυθιαΖΩ, καθώς κι από όποιον θέλει να μοιραστεί ένα παραμύθι. Θα μας συνοδεύει μουσικά ο φίλος της ομάδας Αποστόλης Μάρης και άλλοι μουσικοί των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Οι ΠαραμυθιαΖΩ, συνεχώς σκαλίζουμε τα παραμύθια και αναζητούμε τρόπους να γίνουμε καλύτεροι παραμυθάδες. Τα βιβλία της Λίλης Λαμπρέλλη και οι καταγραφές που έχει κάνει ήταν από την αρχή σημείο αναφοράς για την ομάδα. Γι’ αυτό την προσκαλέσαμε για να συζητήσουμε όλοι μαζί για τα βιβλία της, να απολαύσουμε από κοντά τις αφηγήσεις της και να ακούσουμε τις συμβουλές της. Κι εκείνη δέχτηκε με χαρά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις παρυφές της έκθεσης «Βουτιά στον Ψηφιακό Πολιτισμό» (25/8-19/9) που διεξάγει το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι υπεύθυνες της οποίας ευγενώς μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο.

Λίγα λόγια για την Λίλη Λαμπρέλλη

Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς αφηγήτριες λαϊκών παραμυθιών, δασκάλα που έχει εκπαιδεύσει δεκάδες αφηγητές και πολυγραφότατη συγγραφέας. 

Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της http://lilylambrelli.gr


Ευχαριστούμε:
Το Τμήμα Μ.Σ.Π.Σ. για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, το Maistrali Studio για τη χορηγία διαμονής της αφηγήτριας, τον Βιβλιοπόντικα για τη διάθεση των βιβλίων, τον empneusi107fm για την ηχογράφηση του ραδιοφωνικού σποτ, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που διέδωσαν την πρόσκληση αυτή και όλους τους φίλους για την ηθική και υλική υποστήριξή τους.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons