1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού της Σύρου - Syros GrEATings 2016Η Σύρος ετοιμάζεται να καλωσορίσει το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού της Σύρου "Syros GrEATings"στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2016.

Τι γεύση έχει η νησιώτικη και ταυτόχρονα αστική κουζίνα της Σύρου; 

Μπολιασμένη με τα λιτά συστατικά της κυκλαδίτικης κουζίνας, και επηρεασμένη βαθιά από τις κοσμοπολίτικες συναναστροφές της, η Συριανή κουζίνα αποκαλύπτεται και ξαφνιάζει τους ίδιους τους Συριανούς, τους επισκέπτες, τους μυημένους και τους πρωτάρηδες. Με κοσμοπολίτικη αύρα και με τα ξεχωριστά τοπικά συστατικά της γης και της θάλασσας που την περιτριγυρίζει, η Συριανή γαστρονομική κουλτούρα είναι έτοιμη να σας εντυπωσιάσει.

Ακονίστε τα μαχαίρια σας κι ελάτε να βεγγερίσουμε στα τυροκομεία και στα λουκουμοποιεία, στα εστιατόρια και στα παντοπωλεία, στο σινεμά και στο Δημαρχείο. Αυτό το τριήμερο η Σύρος θα είναι νοστιμότερη από ποτέ κι εσείς θα είστε οι επίτιμοι γευσιγνώστες.

Βότανα και τυροκομικά, λουκούμια, χαλβαδόπιτες και κρασιά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παστελαριές κι άλλα συριανά προϊόντα θα έχουν την τιμιτική τους σε όλη τη διάρκεια του τριήμερου γαστρονομικού φεστιβάλ, όπου οι μάγειρες των Συριανών εστιατορίων/μελών του δικτύου Aegean Cuisine Cyclades θα ετοιμάσουν συνταγές εμπνευσμένες από την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού. 

Σας περιμένουμε για να εγκαινιάσουμε παρέα αυτό το γαστρονομικό ταξίδι που ξεκινάει στη Σύρο.


Artwork by Ελένη Κοκκώλη Παπαδοπούλου και Stella PapavasileiouTags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons