Τρεις χορωδίες μας πηγαίνουν «Σεργιάνι στις γειτονιές της Ελλάδας»

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τρεις χορωδίες από το Άργος, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα. 

Οι τρεις χορωδίες συνδυάζουν τις διακοπές τους στο νησί της Σύρου, δείχνοντάς μας ένα κομμάτι από τη δουλειά τους με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, ενώ έχουν αναπτύξει σχέσεις φιλίας με το νησί μας κι αυτό διαφαίνεται από τη συνεργασία με ντόπιους μουσικούς. 

Έτσι, εκτός από τους δασκάλους των χορωδιών Γιάννη Κατσούλη (Ούτι), Χρήστο Μπαρτζόπουλο (κανονάκι) και Ιωάννη Χαβιαρλή στη διεύθυνση της παραδοσιακής ορχήστρας του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, θα συμμετάσχουν και οι Αποστόλης Μάρης (λαγούτο, βιολί) και Ελένη Μπαΐλη (κρουστά, νέυ).

Οι χορωδίες του συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης και του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους σε συνδυασμό με πολυμελή ορχήστρα (ούτι, κανονάκι, κλαρίνο, βιολί, λαούτο & κρουστά), ξεκινώντας από την γη του Ορφέα, περιδιαβαίνοντας τη Μακεδονία και την Στερεά, φτάνοντας στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταλήγουν στην φωτοδότρα Μικρά Ασία. 

Με αυτό το μουσικό σεργιάνι παρουσιάζονται οι κατά τόπους μουσικές παραδόσεις μέσα από τα τραγούδια και τους στίχους τους.

Είσοδος Δωρεάν

Γραφείο Τύπου Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons