Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δεντρί @ Θερινό Κινηματογράφο Παλλάς

Μια διασκεδαστική παράσταση του Θιάσου Αθανασίου με τον τίτλο: "Το μαγεμένο δεντρί" και με πρωταγωνιστή φυσικά τον λαϊκό μας ήρωα Καραγκιόζη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 στις 20.30 στο Θερινό Κινηματογράφο Παλλάς στην Ερμούπολη της Σύρου.


Παλαιά παραδοσιακή παράσταση, με βαθιές ρίζες μέσα στο χρόνο.
«Ακούσατε ! Ακούσατε!
Απαγορεύεται σε κάθε πολίτη μετά τις 12 ώρα το βράδυ να περάσει κάτω απ’ το δεντρί του σεραγίου. Αν περάσει ένας μεταμορφώνεται αν περάσουν δύο ο ένας χάνεται.......»
Η παράδοση του τόπου θέλει μια νύχτα κάθε πεντακόσια χρόνια το δεντρί του σεραγίου να κατοικείτε από τον καλικάντζαρο.
Αυτή η νύχτα λοιπόν για τον μπερντέ έφτασε. Ο Χατζηαβάτης τελαλεί για να ειδοποιήσει τους κατοίκους τις περιοχής. Πολλοί όμως θα ξεχαστούν και θα περάσουν κάτω από το δεντρί. Ο Καραγκιόζης θα μεταμορφωθεί μαζί με τον Χατζηαβάτη και την παρέα του.
Η λύτρωση θα έρθει με την θύμηση και την επανάληψη κάποιων περίεργων λέξεων που αποτελούν το ξόρκι για να διώξουν τον καλικάντζαρο.
Μια ξεκαρδιστική παράσταση με την άμεση συμμετοχή των παιδιών στα δρώμενα.
Μια παράσταση που γίνεται μόνο μια φορά στα πεντακόσια χρόνια.


----------
Θερινός Κινηματογράφος Παλλάς
Δ/νση: Χίου 27, Ερμούπολη
Τηλ.: 2281082313
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons