ΕΚΘΕΣΗ: Ένα τρυφερό βλέμμα | Πάνος Φειδάκης

Η έκθεση ζωγραφικής του Πάνου Φειδάκη με τίτλο "Ένα τρυφερό βλέμμα", θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα τέχνης Γ. & Ε. Βάτη (κάτωθι του Δημαρχιακού Μεγάρου), από 5 - 29 Αυγούστου 2016.


Εγκαίνια: Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 | 20:30

Ώρες Λειτουργίας:
11:00-13:30 & 18:30-22:30 (Κυριακή και Τετάρτη κλειστά)


Πάνος Φειδάκης (1956-2003)

Ο Πάνος Φειδάκης γεννήθηκε το 1956 στο Αίγιο. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (1976-1981) με καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη, τον Γιώργο Μαυροΐδη και τον Δημήτρη Μυταρά. Ο Πάνος Φειδάκης ζωγράφισε πορτρέτα, γυμνά, τοπία, νεκρές φύσεις και αρκετές μεγάλες συνθέσεις, κινούμενος πάντα στο πλαίσιο της παραστατικής ζωγραφικής. Aπό τη δεκαετία του ʼ90 και μετά μπαίνουν στα έργα του οι ζωηρές αποχρώσεις, εντάσσει το κόκκινο του καδμίου και το πράσινο του σμαραγδιού. Παρότι σταδιακά προσθέτει στις συνθέσεις του λευκά και μπλε χρώματα, τα οποία αφήνει ως φόντο από την προετοιμασία του τελάρου του, παρέμεινε πάντα πιστός στην απλότητα της τεχνικής και στην αναγκαιότητα της άμεσης ζωγραφικής πράξης. Γιʼ αυτό, άλλωστε, τα έργα του απέπνεαν πάντα μια βαθιά αίσθηση τρυφερότητας για τον κόσμο που μετέφερε στο τελάρο του. O χώρος και το φως καθορίζουν απόλυτα τις σχέσεις που ο ίδιος ήθελε να αναπτύξει στις συνθέσεις του. Αξιόλογη επιτυχία του Πάνου Φειδάκη, ήταν η βράβευσή του, με πρώτο βραβείο, στον διαγωνισμό του «Αττικό Μετρό Α.Ε.», για την αισθητική βελτίωση του Σταθμού του «Μεγάρου Μουσικής» της Αθήνας. 
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons