ΕΚΘΕΣΗ: Το Πνεύμα της Ύλης | Μάκης Θεοφυλακτόπουλος

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Το Πνεύμα της Ύλης» του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, εγκαινιάζεται το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στις 20.30 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, σε επιμέλεια του Γιώργου Αλτουβά.


Πολυσήμαντος και αυθεντικός καλλιτέχνης ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος (1939) φέρει στο DNA του το δαιμόνιο της ζωγραφικής που μετουσιώνει, χάρη στο εγγενές του πάθος, την ύλη σε μια «άλλη», μεταφυσική υπόσταση. Διαπερασμένες, από τη δημιουργικά ασυγκράτητη ορμή του, οι όποιες μορφές του Μάκη, πλάθονται από την ταυτισμένη με τη φέρουσα επιφάνεια της σύνθεσης ζωγραφική ύλη, που δουλεμένη με ορμή και πάθος – με τη μορφή «πάστας»– κυριεύει το χώρο ολόγυρα, καταργώντας ως και αυτή τη φέρουσα επιφάνεια. Η ενέργεια και το πάθος με το οποίο δημιουργεί τα έργα του αυτός ο κατεξοχήν «ελεύθερος» καλλιτέχνης, μας ενθαρρύνει, για μια ελεύθερη ερμηνεία, προκαλώντας δημιουργικά τη φαντασία και τον ψυχισμό μας.


Επιμέλεια Έκθεσης: Γιώργος Αλτουβάς

Διάρκεια έκθεσης:
9 Ιουλίου έως 21 Αυγούστου 2016

Ώρες λειτουργίας: 
11:00 - 13:00 και 19:00 - 22:00 (Κυριακή και Τετάρτη κλειστά)

Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons