ΕΚΘΕΣΗ: Κήποι ανάμεσα | Ιόλη ΞιφαράΗ ατομική έκθεση ζωγραφικής «Κήποι ανάμεσα» της Ιόλης Ξιφαρά στην Ερμούπολη της Σύρου εγκαινιάζεται το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στις 20.30, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λουίζας Καραπιδάκη.

Η έκθεση είναι η πρώτη μεγάλη ατομική της ζωγράφου μετά το 2013 και αποτελεί προϊόν πολυετούς εργασίας και προβληματισμού. Οι «κήποι» της Ιόλης Ξιφαρά βρίσκονται ανάμεσα στον ουρανό και τη γη, ανάμεσα στο απτό και το συμβολικό, ανάμεσα στην ελπίδα και την αβεβαιότητα: «Κόσμοι ανάμεσα, μια χώρα ανάμεσα, κήποι ανάμεσα, μια και οι κήποι είμαστε εμείς».

Για τον κατάλογο της έκθεσης έχει γράψει ο διεθνούς φήμης Έλληνας ζωγράφος Αλέκος Φασιανός: «Η Ιόλη Ξιφαρά ζωγραφίζει κήπους. Κήπους που έχουν ζώα, ανθρώπους, φυτά, πουλιά, όλα συνυπάρχουν, μέσα σε μια χρωματιστή πανδαισία. Η Ξιφαρά έχει χρωματική ικανότητα και μια χρωστική ουσία που σε μαγεύει».

Η επιμελήτρια της έκθεσης Λουίζα Καραπιδάκη επισημαίνει ότι «οι πολυδιάστατες εννοιολογικές αναφορές στο έργο της Ιόλης Ξιφαρά παραπέμπουν σε πανάρχαιους μύθους, αλλά και σε δοξασίες και παραδόσεις των νεώτερων χρόνων. Παρόλα αυτά, η σημασιολογική διάσταση του έργου της δεν επιβαρύνεται με περιττές ζωγραφικές αναφορές, αλλά περιορίζεται σε ελάχιστους θεματικούς υπαινιγμούς. Ενεργοποιεί έτσι τη φαντασία του θεατή και, μεταφέροντάς τον σε «άχρονους χρόνους», τον αφήνει ελεύθερο να εκλάβει και να ερμηνεύσει το έργο της, όπως ο ίδιος το επιθυμεί».INFO:
Η έκθεση θα διαρκέσει 11 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 13:30 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

ΧΩΡΟΣ:
Αίθουσα Τέχνης "Γιάννη και Ελένη Βάτη"
πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons