Διεθνές Σεμινάριο "Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία, Πολιτιστικό Περιεχόμενο και Δημιουργική Οικονομία" στην Σύρο

Το Διεθνές Σεμινάριο του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντειου Πανεπιστημίου «Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία, Πολιτιστικό Περιεχόμενο και Δημιουργική Οικονομία» (Syros International Seminar "E-Journalism, Cultural Content & Creative Economy"), θα πραγματοποιηθεί στην Σύρο μεταξύ 30 Ιουνίου και 10 Ιουλίου 2016.

"Η περυσινή διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι εντυπώσεις όλων όσων συμμετείχαν ήταν άριστες. Παρήχθη ψηφιακό περιεχόμενο που προβάλλει τον πολιτισμό του νησιού και τους ανθρώπους του και το οποίο μπορείτε να δείτε στο δικτυακό μας τόπο http://syrossummerseminar.edu.gr/projects-2015. Μάλιστα η σύντομη ταινία «Lift to move» της Καθηγήτριας Debra Sea που αφορά τη μουσική του Μάρκου Βαμβακάρη προβλήθηκε με επιτυχία στα φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών της Αυστραλίας και του Λονδίνου.

Στο φετινό σεμινάριο θα συμμετάσχουν 18 φοιτητές τμημάτων δημοσιογραφίας και επικοινωνίας από 7 Πανεπιστήμια και θα διδάξουν 5 Καθηγητές Πανεπιστημίων από Ελλάδα, ΗΠΑ, Τουρκία και Βρετανία. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την πόλη και τους ανθρώπους της, την παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργία, προσφέροντας και οι ίδιοι την τεχνογνωσία και τις πλούσιες εμπειρίες που διαθέτουν. Γυρίζοντας στην πατρίδα τους θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του νησιού, ενώ διαμορφώνονται πλέον οι προϋποθέσεις ώστε η Ερμούπολη να αποκτήσει έναν διεθνή θεσμό στα κρίσιμα και ραγδαία αναπτυσσόμενα πεδία των νέων Μέσων και του πολιτισμού." 

Νίκος Λέανδρος 
Καθηγητής Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, 
Πάντειο Πανεπιστήμιο


Επίσημη ιστοσελίδα: http://syrossummerseminar.edu.gr
Facebook: www.facebook.com/SyrosSummerSeminar

Με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons