ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ: Η ψυχή του Βιολιού

Η λυρική παραμυθογραμμένη ιστορία «η Ψυχή του Βιολιού» της βραβευμένης συγγραφέα Εύης Γεροκώστα χτυπάει με επιδεξιότητα στο κέντρο του προβλήματος της σύγχρονης εποχής. 

Η αγάπη, η κατανόηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία στην έκφραση και επικοινωνία, η αναζήτηση της ουσίας ή αλλιώς της ψυχής είναι μερικά από τα στοιχεία που δομούν αυτή την ιστορία τα οποία είτε δίνονται άμεσα είτε παρουσιάζονται με έντονους συμβολισμούς. 

‐Πες μου, δασκάλα. 
‐Μέσα στο βιολί υπάρχει ένα λεπτό‐λεπτό ξυλαράκι. Αυτή είναι η ψυχή του. Χωρίς αυτή, βιολί δεν υπάρχει. 
‐Έχει το βιολί ψυχή; 
-Έχει, κι αν τη βρεις ποτέ δεν θα τη χάσεις. 

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα αναδεικνύει την ιστορία με πρωτοποριακό τρόπο, για τα δεδομένα μιας παιδικής παράστασης, βάζοντας στοιχεία σωματικού θεάτρου και θεάτρου σκιών. Δημιουργεί μαγικούς κόσμους με αραβικά στοιχεία, με σκιές και χρώματα, παρουσιάζοντας ένα θέαμα που εντυπωσιάζει, ενθουσιάζει και μπορεί να γίνει αντιληπτό από όλες τις ηλικίες καθώς επικοινωνεί με τους θεατές σε ένα βαθύτερο επίπεδο, στο επίπεδο του υποσυνείδητου και της μνήμης, με την πρώτη γλώσσα του ανθρώπου, τη γλώσσα του σώματος. 

Το Παραμύθι 
Ένα αγόρι γεννιέται μέσα στην ανεξάντλητη αγάπη που μοιράζονται οι γονείς του, μέσα στα τραγούδια που ακούει απ’ τη μητέρα και τον πατέρα του. Οι πρώτοι ήχοι που βγάζει είναι ήχοι βιολιού και όταν αρχίζει να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του το κάνει μέσω της μουσικής καθώς δεν χρησιμοποιεί λέξεις αλλά ήχους. Οι γονείς αποδέχονται τις επιλογές του και τον εμπιστεύονται να φύγει από το σπίτι και να βρει το δικό του τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. 

Στο ταξίδι του θα συναντήσει τη δασκάλα της μουσικής, το μάστορα που φτιάχνει βιολιά και ένα κορίτσι με το οποίο θα επικοινωνήσει μέσω της μουσικής αλλά και για πρώτη φορά με λέξεις. Μια μαγική ιστορία που περνάει δρόμους και βουνά, λίμνες και δάση, πολιτείες και χωριά. Βλέπει τους ήλιους και τα φεγγάρια να χάνονται και να γεννιούνται ξανά. Φτάνει παντού εκεί όπου κάποιος θέλει να την ακούσει. 

Μια παράσταση με λόγο, ζωντανή μουσική, σκιές και σιωπές, για μικρούς και μεγάλους. Ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης και συνειδητοποίησης

Συντελεστές:
Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα
Ίρις Κανδρή
Απόστολος Μαλεμπιτζής
Ιάσονας Παπαματθαίου
Αντιγόνη Σαρρή
Γιάννης Αντωνόπουλος - βιολί
Δημήτρης Ίσαρης - κιθάρα


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016
Ώρα έναρξης: 19.00
Εισιτήριο: 8 ευρώ στην είσοδο
Προπώληση: 6 ευρώ


Facebook event: www.facebook.com/events/115612388866752

Η παραγωγή ανήκει στην Desarch Productions
Διοργάνωση Εκδήλωσης & Επικοινωνία: www.ActionEsti.gr
About Action Εστί
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons