ΒΙΒΛΙΟ: Το μαντήλι που έπεσε από την οροφή | Αγγελική Θάνου

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου Τήνου και Μυκόνου και οι εκδόσεις ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τον τίτλο «Το μαντήλι που έπεσε από την οροφή» της Αγγελικής Θάνου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο φυσικό χώρο της οροφογραφίας, στο διατηρητέο κτήριο της οικογένειας Κοή, στην οδό Θυμάτων Σπερχειού στην Ερμούπολη της Σύρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων,
- Κική Κουκουλή, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ 16 (Μουσικών) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και 
- ένα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου. 

Η συγγραφέας Αγγελική Θάνου θα αφηγηθεί την ιστορία του μαντιλιού συνοδευόμενη από μουσικές φράσεις της κιθάρας. 

Η Ελπίδα Γαδ, με τη μοναδική φωνή της, θα ερμηνεύσει το τραγούδι που γράφτηκε για το βιβλίο από τον μουσικό Αντρέα Γκούβα. 

Είναι σημαντικό και πολύ υποστηρικτικό το γεγονός ότι η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο όπου διατηρείται άριστα η θαυμάσια αυτή οροφογραφία, στο φυσικό της χώρο. 

Ο κύριος Σταύρος Κοής είναι επίσημος χορηγός αυτής της εκδήλωσης την οποία υποστηρίζει πολύτροπα.


H Aγγελική Θάνου γεννήθηκε το 1959 στα Kανάλια της Mαγνησίας, όπου κατοικεί με την οικογένειά της μέχρι σήμερα. Aποφοίτησε το 1979 από τη Σχολή Nηπιαγωγών της Eκάλης και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Eξομοίωσης Πτυχίων του ΠTN του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Eργάστηκε σε διάφορα νηπιαγωγεία της υπαίθρου και από το Φεβρουάριο του 1998 υπηρετεί με απόσπαση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Eργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού, και είναι υπεύθυνη για το Mουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας. Mε τη συνάδελφό της Kατερίνα Παλάσκα εκπόνησαν το μικρό έντυπο αφιέρωμα στον Pήγα Bελεστινλή και τον Διονύσιο Σολωμό με τίτλο "Oι βάρδοι της λευτεριάς". Έχει δημοσιεύσει ποίηση για μεγάλους στο πολιτιστικό περιοδικό "Έλευσις", καθώς και διάφορα άρθρα και βιβλιοπαρουσιάσεις στην εφημερίδα "Θεσσαλία". Έχει γράψει το θεατρικό έργο για παιδιά "Tαξίδι με την Aργώ", ενώ το βιβλίο της για μεγάλα παιδιά "Tο σεργιάνι των χαρταετών", που αναφέρεται στην Eυρωπαϊκή Ένωση, κυκλοφόρησε από τις Eκδόσεις "Kαστανιώτη" το Mάιο του 2000.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons