ΗΜΕΡΙΔΑ: Ειδική Αγωγή - Mια βιωματική προσέγγιση

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 17ης περιφέρειας σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης δίνοντας έμφαση αφενός στη συνεργασία σχολείου και οικογένειας και αφετέρου στη διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών διοργανώνει Ημερίδα θεωρητικών και βιωματικών προσεγγίσεων για όλες τις σχολικέs μονάδες της Σύρου. 

Στο πλαίσιο διοργάνωσης εκπαιδευτικών παρεμβάσεων το νησί θα επισκεφτούν η Προϊσταμένη Δ/νσης Ειδικής Αγωγής κ' Εκπαίδευσης του Υπ.Π.Ε.Θ., κα Ντορέττα Αστέρη, η Σχολική Σύμβουλος 63 ης Περιφέρειας Δημ. Εκπαίδευσης, κα Αικατερίνη Ριζάκη, η εκπαιδευτικός – αρχιτέκτων κα Μαριέττα Βροτσού και η Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Ατόμων με Επιληψία, κα Σοφία Τσιριγώτη.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την αρωγή και την υποστήριξη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Ιουνίου από τις 10:30 ως τις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (αίθ. Γ. Ρίτσου), Πλ. Μιαούλη θα πραγματοποιηθεί διδακτική – παιδαγωγική ημερίδα με θέμα: «Ειδική Αγωγή: Mια βιωματική προσέγγιση»

Στην ημερίδα καλούνται να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί φορείς. Μέσα από τις εισηγήσεις - τοποθετήσεις των εισηγητών θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός κλίματος γόνιμου προβληματισμού, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί βήμα σε όλους τους παρευρισκόμενους να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η προβολή και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία και η ενημέρωση του κοινού και της πολιτείας για θέματα αναπηρίας. Φιλοδοξούμε η Ημερίδα αυτή να αποτελέσει ένα γεγονός που θα ευαισθητοποιήσει και θα κινητοποιήσει την κοινή γνώμη, πάνω στο μεγάλο ζήτημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ισότιμης αντιμετώπισης των παιδιών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία, μέσα σε ένα πλαίσιο αποδοχής και θετικής αντιμετώπισης της ζωής.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συντονίστρια: Μαρία Δερέκα

10:30 – 11:00: Προσέλευση – Χαιρετισμοί
- Β. Καραγιάννης, Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιγαίου
- Γ. Μαραγκός, Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης

11:00 – 11:15: Μαριέττα Βροτσού, Αρχιτέκτων – Εκπαιδευτικός
«Βιώνοντας τη δυσλεξία»

11:15 – 11:45: Ντορέττα Αστέρη, Προϊσταμένη Δ/νσης Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Υπ.Π.Ε.Θ.
«Συνέργειες για την Αποτελεσματική Υποστήριξη των ευάλωτων μαθητών: Το Παράδειγμα της Δυσλεξίας»

11:45 – 12:00: Βασιλική Μπουλέρου, Συντηρήτρια έργων τέχνης
«Αντιμετωπίζοντας τη διαταρακτική συμπεριφορά του παιδιού μου»

12:00 – 12:30: Αικατερίνη Ριζάκη, Σχολική Σύμβουλος 63ης Περιφέρειας Δημ. Εκπαίδευσης
«Τα παιδιά χρειάζονται όρια. Τα έχουν ανάγκη … »

12:30 – 12:45: Σοφία Τσιριγώτη, Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Ατόμων με Επιληψία (ΠΣΑΜΕ)
«Η επιληψία δεν είναι επιλήψιμη»

12:45 – 13:15: Μαρία Δερέκα, Σχολική Σύμβουλος 17ης περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
«Το επιληπτικό παιδί στην εκπαίδευση»

Στο τέλος των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons