Κύκλος εκδηλώσεων του Life DeBag στην Άνω Σύρο & στην Ερμούπολη

Το ευρωπαϊκό Έργο LIFE DEBAG Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον (LIFE14 GIE/GR/001127) LIFEDEBAG-Integrated information and awareness campaign for the reduction of plastic bags in the marine environment(LIFE14 GIE/GR/001127), που υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπεί στη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό και σε ετήσια βάσημ η πρώτη εδβομάδα του Ιουνίου καθιερώνεται ως "εβδομάδα χωρίς πλαστικές σακούλες", στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιούντα οι κεντρικές δράσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού.

Ένας κύκλος εκδηλώσεων θα υλοποιηθεί στην ιστορική Άνω Σύρο, ενώ ανυπομονούμε για τη συναυλία των ΝΤΠ. το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Πλατεία Μιαούλη, ώρα 20:30. 

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.lifedebag.eu

ΤΕΤΑΡΤΗ 1.6.2016

18:30 - 20:00, Aίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Άνω Σύρου
Παρουσίαση του έργου LIFE DEBAG και των δράσεων που γίνονται στη Σύρο για τις πλαστικές σακούλες και τα θαλάσσια απορρίμματα
Είσοδος ελεύθερη

ΠΕΜΠΤΗ 2.6.2016

21:00 - 23:00, Εξωτερικός χώρος Μουσείου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο
Προβολή ταινιών «Οι υποθαλάσσιοι κρυμμένοι θησαυροί & οι απειλές τους» ΙΙ
Είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 4.6.2016

20:30, Πλατεία Μιαούλη
Ενημερωτική Εκδήλωση με παρουσιάσεις των F. Galgani, Γαλλικό Ιστιντούτο Θαλασσίων Ερευνών (Επικεφαλής του τεχνικού group για τα θαλάσσια απορρίμματα στην Ευρώπη), F. Claro, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρισιού (Επικεφαλής του τεχνικού group για τις θαλάσσιες χελώνες στη Γαλλία)

Συναυλία του συγκροτήματος «Νέα Τάξη Πραγμάτων»
Είσοδος ελεύθερη 
(Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του ΦΟ.Δ.Σ.Α Νήσου Σύρου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5.6.2016

9:00, Σπηλιά Φερεκύδη
Καθαρισμός του μονοπατιού της Σπηλιάς Φερεκύδη με τη συμμετοχή της Ομάδας Πεζοπόρων Σύρου

19:00, πλατεία Πιάτσα - Καμάρα Άνω Σύρου
Πετάει η σακούλα; Πετάει! .και που πάει;
Δημιουργία Ιστορίας για την πλαστική σακούλα από το κοινό για μικρούς και μεγάλους
Συντονίζει η Γεωργία Ματσούκα
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons