Διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00, στο Θέατρο Απόλλων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου.

Θα συνοδεύει με τη λύρα του ο Μπάμπης Κακεπάκης και με τα λαούτα τους ο Στέφανος Σαμαριτάκης και ο Μανώλης Στειακάκης.


Την Κυριακή 15 Μαΐου 2916 και ώρα 8.30 π.μ. στον Ι.Ν. Γεννεθλίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στα Χρούσσα, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα.

Θα ακολουθήσει κέρασμα από το Σύλλογο.

Μάχη της Κρήτης (20/05/1941 – 01/06/1941)

Η Μάχη της Κρήτης, μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ξεκίνησε στις 20 Μαΐου 1941 με την αεραποβατική επιχείρηση της Ναζιστικής Γερμανίας κι έληξε δώδεκα ημέρες μετά, την 1 η Ιουνίου 1941, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Η Μάχη της Κρήτης έμεινε στην ιστορία λόγω της αναπάντεχης σθεναρής αντίστασης που κατέβαλαν οι Κρητικοί ενάντια στους αριθμητικά ανώτερους Γερμανούς, αλλά και λόγω του μεγάλου τιμήματος που η επίθεση και η επακόλουθη κατοχή είχαν στον πληθυσμό του νησιού.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons