Το μέλλον της Σύρου: συνεργασία και συντονισμός δράσεων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Συνάντηση με θέμα
«Το μέλλον της Σύρου: συνεργασία και συντονισμός δράσεων
με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων»
Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 | 19:00
αίθουσα Επιμελητηρίου, Ερμούπολη

Αγαπητές & Αγαπητοί Συνάδελφοι στη Σύρο,

Όπως βιώνουμε όλοι καθημερινά, το νησί μας διανύει μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής δυσχέρειας άνευ προηγουμένου που επηρεάζει την επιχειρηματικότητα αλλά και την κοινωνία μας στο σύνολό της. Μέχρι τώρα γίνονται μεμονωμένες κινήσεις από τους φορείς της Σύρου σε μια προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος και αλλαγής των δεδομένων. Ωστόσο, κρίνεται αναγκαία η συνεργασία, ο συντονισμός κινήσεων και η συμβολή όλων μας ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, σας καλεί σε μια συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού με θέμα «Το μέλλον της Σύρου: συνεργασία και συντονισμός δράσεων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων». Η συνάντηση, η οποία θα έχει συμμετοχικό χαρακτήρα και ανοιχτή ατζέντα θεμάτων, θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο (κτίριο «Βαλμά») την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στις 19:00.

Η συζήτηση θα συντονιστεί από τους διοργανωτές και δυο έμπειρους εισηγητές, οι οποίοι είναι ειδικοί σε θέματα τουρισμού και marketing και έχουν παραστεί σε ημερίδες του Επιμελητηρίου στο παρελθόν. Οι τοποθετήσεις θα είναι σύντομες, ώστε να αφιερωθεί ο απαραίτητος χρόνος σε ερωτήσεις και διάλογο.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

18:45 – 19:00 Προσέλευση

19:00 – 19:15 Τοποθέτηση Δήμου Σύρου-Ερμούπολης
Εισηγητής: Γιώργος Μαραγκός, Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης

19:15 – 19:30 Τοποθέτηση Επιμελητηρίου Κυκλάδων
Εισηγητής: Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων

19:30 – 19:45 «Με ποιους τρόπους μπορώ να μεγιστοποιήσω το κέρδος και να εξασφαλίσω τη βιωσιμότητα της επιχείρησής μου;»
Εισηγητής: Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις, Ειδικός σε θέματα Marketing και Εκπαίδευσης Στελεχών Επιχειρήσεων

19:45 – 20:00 «Οι προκλήσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού-κρουαζιέρας»
Εισηγητής: Δρ. Χρήστος Νικολαΐδης, Ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Ξενοδοχειακού Management και Ανάπτυξης Διεθνούς Κρουαζιέρας

20:00 Ερωτήσεις

Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης είναι να ακουστεί η φωνή των επιχειρηματιών του νησιού, οι προβληματισμοί και τα ερωτήματά τους, και μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων να δούμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε και, τελικά, πώς μπορούμε να χαράξουμε ένα διαφορετικό, αποτελεσματικότερο τρόπο λειτουργίας.

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη, καθώς η σημαντικότητα των αποτελεσμάτων αυτής της συνάντησης έγκειται από την δική σας παρουσία και τις ολοκληρωμένες τοποθετήσεις.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons