Ρεσιτάλ πιάνου με το Δημήτρη Κούκο

Ο πιανίστας Δημήτρης Κούκος παρουσιάζει στη Σύρο στο θέατρο Απόλλων ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα των F.Chopin, F. Liszt και Π. Κούκου. 

Το ρεσιτάλ σπονδυλωτού χαρακτήρα περιλαμβανει διάσημα και δεξιοτεχνικά έργα των δυο μεγάλων ρομαντικών συνθετών του F. Chopin και του F. Liszt καθώς και ένα μεγάλο μέρος από συνθέσεις του φημισμένου Έλληνα συνθέτη Π. Κούκου.

Προγραμμα

A' Μέρος
Π. Κούκος: Σουίτα για πιάνο από την όπερα- μπαλέτο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»
1) Εισαγωγή
2) Ο Εξαγνισμός
3) Περιπλανώμενος θνητός
F. Chopin: Ballade Νο.4 op.52 in f minor
F. Liszt: 2 Etudes d’apres Paganini S.141
1) Etude no 4 in E major
2) Etude no. 6 in A minor

Β' Μέρος
F. Chopin: Nocturne no. 13 in c minor op. 48 no. 1
Π. Κούκος: Τρία χορευτικά από την Όπερα «Μανουέλ Σαλίνας»
1) Χορευτικό
2) Νυχτερινό
3) Χορευτικό
F. Liszt: Hungarian Rhapsody no. 12 in c sharp minor
Π. Κούκος: Suite in blue
1) Νοσταλγία Adagio cantabile
2) Το σαξόφωνο Allegro molto
3) Ασπρόμαυρες ταινίες Andante con espressione
4) Κοιτάζω Andante
5) Οι εραστές των καραβιών Prestο


Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 | Ώρα 20.30
Θέατρο "Απόλλων", Ερμούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρω
Διάθεση εισιτηρίων και ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr
Ο Δημήτρης Κούκος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο ως αριστούχος με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο, με την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου ,απ” όπου αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί Α΄ βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά με τον συνθέτη Περικλή Κούκο.Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πιάνο στην Ecole Normale De Musique στο Παρίσι και στο Royal College of Music στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο τμήμα Master in Piano Performance με καθηγητή τον Neil Immelman και υποτροφία από το κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης .Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε σημαντικές αίθουσες όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα ‘Χρήστος Λαμπράκης’, αίθουσα ‘Δημήτρης Μητρόπουλος’), τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάσση, το Rudolfinum στην Πράγα, το Konzerthaus Berlin και το Atrium της Deutche Bank στο Βερολίνο, στο Teatro Cavour και στο Teatro de Sympfonica de San Remo στην Ιταλία, τη Sala Bulgaria στη Σόφια κα..Έχει επίσης συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες και ξένους μαέστρους και σολίστ. Έχει συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντικότερα στο Richmond Upon the Thames Music Festival(1o βραβείο recital kai sonata) και το Ealing Upon the Thames Festival(1o βραβείο recital) στο Λονδίνο, το International Music Festival Pontes 2010 στην Πράγα, τα Φεστιβάλ Μανώλης Καλομοίρης, τα Ερμουπολια, το Φεστιβάλ Νάξου, το Φεστιβάλ ‘Επί των τειχών’, Pianorama, το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Χολαργού, Beethoveniana, κύκλος Beethoven στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κα. Έχει επίσης συμπράξει ως σολίστ με το σύνολο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, την Czech Camber Philharmonic την Sofia Simfonieta, τους Virtuosi De Prague, την ορχήστρα Sympfonica de San Remo, την Camerata Europaea και την Camerata Europea Youth. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία (B’ και΄Γ πρόγραμμα). Μέρος της ηχογράφησης παίχτηκε στον εορτασμό των 50 χρόνων του ΄Γ προγράμματος. Ηχογραφήσεις του έχουν σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφώνων (E.B.U.). Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο.

Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons