ΕΚΘΕΣΗ: Το 3ο της καρδιάς μας

Περισσότερες από 100 φωτογραφίες από περασμένες δεκαετίες με θέμα το ιστορικό 3ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ερμούπολης - Σύρου, έχουν συγκεντρωθεί και παρουσιάζονται στην έκθεση που φιλοξενείται από τις 19 Μαΐου στην αίθουσα Τέχνης Γ. & Ε. Βάτη.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από το αρχείο δεκάδων πρώην μαθητών του σχολείου, κυρίως από το 1960 και μετά, ενώ έχει συγκεντρωθεί και υλικό που αφορά στην κατασκευή του σπάνιου αυτού κτιρίου το 1939 από τον σημαντικό αρχιτέκτονα της εποχής, Πάτροκλο Καραντινό.

Τις εικόνες του χθες, συμπληρώνουν εικόνες του σήμερα, καθώς ειδικά για την έκθεση μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου έχουν αποτυπώσει την τωρινή κατάσταση του εγκατελημένου κτιρίου.

Η έκθεση με τίτλο “Το 3ο της καρδιάς μας”, εικόνες και αναμνήσεις από το ιστορικό 3ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σύρου, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Σύρου – Ερμούπολης. Η έκθεση ωστόσο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των πρώην μαθητών που προσέφεραν το φωτογραφικό υλικό, καθώς και των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Σύρου, που αποδέχτηκαν την πρόταση των συλλόγων να φωτογραφίσουν το κτίριο.

Θα ήταν χαρά μας να σας δούμε στα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 19.30 στην αίθουσα Τέχνης Γ. & Ε. Βάτη.


Info
Διάρκεια έκθεσης: 19 – 25 Μαΐου 2016
Ώρες Λειτουργίας: 10.00 - 13.00 & 19.00 - 22.00
Αίθουσα Τέχνης Γ. & Ε. Βάτη


Επικοινωνία:
Κατερίνα Κομνηνού 6972772685
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σύρου Ερμούπολης
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons