1η Διεθνής Θεατρική Κατασκήνωση “RENEE SAMSON» στην Σύρο (28/8-4/9/2016)Η συμμετοχή μας ως ενεργό μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νεανικού Θεάτρου με έδρα την GRENOBLE της Γαλλίας, δίνει την δυνατότητα μεταφοράς ενός διεθνούς φεστιβάλ Θεάτρου, που γίνεται εδώ και 27 χρόνια στην GRENOBLE της Γαλλίας και που είμαστε στην διαδικασία να το υλοποιήσουμε στην Σύρο τον Αύγουστο, υπό την ευθύνη της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και βεβαίως των κοινωνικών φορέων, του Δήμου, της Περιφέρειας και όσων άλλων θέλουν να συνταχθούν μαζί μας.

Η συμμετοχή 10 χωρών με τις αντίστοιχες θεατρικές τους ομάδες, θα φιλοξενηθούν στην Σύρο για μια διεθνή θεατρική συνάντηση εκπαίδευσης, ανταλλαγής και συνεργασίας με ανθρώπους της τέχνης διεθνούς κύρους και εμβέλειας.

Ήδη η θεατρική ομάδα “ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ», μετέχει εδώ και χρόνια στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ με έδρα την Ρώμη καθώς και στο ΔΙΚΤΥΟ του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Η περσινή συμμετοχή στο διεθνές αυτό φεστιβάλ με την θεατρική μας ομάδα από την Σύρο, με το έργο "ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ" της Π. ΔΕΛΤΑ, η μοναδική ελληνική συμμετοχή, με χαρά συναποφασίσαμε μαζί με άλλες 12 χώρες να προετοιμάσουμε αντίστοιχες δράσεις στην Ελλάδα που προάγουν πολυεπίπεδα την ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς και την δυνατότητα φιλοξενίας θεατρικών ομάδων από όλη την Ευρώπη.

Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην GRENOBLE, εδώ και 27 χρόνια γύρω από τις συναντήσεις του Νεανικού Ευρωπαϊκού Θεάτρου, υπάρχει και αναπτύσσεται μια κίνηση καλλιτεχνική και πολιτισμού που μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ μετέχουν εδώ και 10 χρόνια καθώς επίσης της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ του κ. Λεονάρδου Παλαιολόγου από την Σύρο.

Μετά από πρόσφατη επικοινωνία με τους υπευθύνους του ΔΙΚΤΥΟΥ στην Γαλλία, υιοθέτησαν την πρόταση μας για συνδιοργάνωση της 1ης Διεθνούς Θεατρικής Κατασκήνωσης “RENEE SAMSON» στην Σύρο, του ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ στην Σύρο, κατά το διάστημα 28/8/2016 έως 4/9/2016, με συμμετοχή θεατρικών ομάδων από την Ευρώπη και άλλες χώρες.

Για τις ανάγκες διαβίωσης και διεξαγωγής των βιωματικών εργαστηρίων θεάτρου από τους σκηνοθέτες και εμψυχωτές των ομάδων, θα αξιοποιηθεί το Κατασκηνωτικό κέντρο του Αγίου Παύλου στην Ποσειδωνία, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που πληροί τις προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή φιλοξενία των επισκεπτών.

για περισσότερες πληροφορίες στην ξενόγλωσση ιστοσελίδα μας
The Young European Network JTE

Δείτε περισσότερα εδώ

Πηγή: alteravita-cyclades.gr
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons