23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης (25-29/7/2016)

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου ξεκινά το 23ο κατά σειρά Φεστιβάλ κιθάρας Ερμούπολης.

Ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι σε διάφορα είδη μουσικής (κλασσική, έντεχνη, ρεμπέτικο, μπλουζ , γαλλικό τραγούδι κ.α.) με πλοηγό την κιθάρα. Το φεστιβάλ εκτός από τις συναυλίες περιλαμβάνει σεμινάρια κιθάρας από προσκεκλημένους σολίστ και καθηγητές, διαγωνισμούς για 3 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και ένα workshop για ορχήστρα από κιθάρες.

Το Φεστιβάλ ξεκινά την Δευτέρα 25 Ιουλίου στο Θέατρο Απόλλων με ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και συγκεκριμένα στο έργο «Ματωμένος Γάμος» με την Μαρία Φραγκιαδάκη (φωνή) και τον Γάλλο Sebastian Vachez (κιθάρα). Θα προηγηθεί ένα ρεσιτάλ του εκπληκτικού Γερμανού Daniel Marx, νικητή των περσινών κιθαριστικών αγώνων της Ερμούπολης σε έργα των Paganini, Scarlatti, Piazzolla και Zamboni.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου ο εικαστικός χώρος της Πινακοθήκης των Κυκλάδων φιλοξενεί ένα εκπληκτικό ρεσιτάλ της Julia Malischnig από την Αυστρία (σε πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα και ειδικά προσκεκλημένη του φεστιβάλ κιθάρας) η οποία χρησιμοποιεί και την φωνή της σαν δεύτερο εκφραστικό όργανο. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς η "Hesperia" Guitar Orchestra σε διεύθυνση Φραγκούλη Καραγιαννόπουλου θα ερμηνεύσει έργα Χατζιδάκι,I. Albeniz, S. Rak κ.α.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο δροσερό κηπάριο κάτω από το Ναό της Μεταμόρφωσης τα ρεμπέτικα συναντούν τα Μπλουζ! Ο Hrach Altunyan (Αρμενία) σε βιωματικά κομμάτια μπλουζ στο πρώτο μέρος και η κιθαριστική ομάδα του Διονύση Κατινάκη με μια αναδρομή ρεμπέτικο στο δεύτερο.

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου πάλι στην Πινακοθήκη των Κυκλάδων η Γαλλική μουσική και συγκεκριμένα η μουσική της Edith Piaf έχει την τιμητική της. Με τίτλο “Sous le ciel de Piaf” οι Ναταλί και Πιερ Γκολιό παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μοναδικό αφιέρωμα στη μεγάλη γαλλίδα ερμηνεύτρια.

Το φεστιβάλ θα κλείσει η μεγάλη συναυλία στο θέατρο Απόλλων την Παρασκευή 29 Ιουλίου με ένα μουσικό πανόραμα του φεστιβάλ από τους σολίστ, τους νικητές του διαγωνισμού και την κιθαριστική ορχήστρα του φεστιβάλ σε διεύθυνση Άγγελου Νικολόπουλου.

Πρόγραμμα συναυλιών

(Όλες οι συναυλίες του φεστιβάλ κιθάρας είναι με ελεύθερη είσοδο)

Δευτέρα 25 Ιουλίου

Θέατρο Απόλλων, ώρα 21.00
Α’ Μέρος: Daniel Marx (Γερμανία), ρεσιτάλ κιθάρας
Β’ Μέρος: Sébastien Vachez (κιθάρα)- Μαρία Φραγκιαδάκη (φωνή)
«Ματωμένος Γάμος» - Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι

Τρίτη 26 Ιουλίου

Πινακοθήκη των Κυκλάδων, ώρα 21.00
Α’ Μέρος: Julia Malischnig (Αυστρία), ρεσιτάλ κιθάρας
Με την ευγενική υποστήριξη της πρεσβείας της Αυστρίας
Β’ Μέρος: “ Hesperia Guitar Orchestra” - Ορχήστρα Κιθαριστών
Διεύθυνση: Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος.

Τετάρτη 27 Ιουλίου

Κηπάριο Μεταμόρφωσης, ώρα 21.00
«Από το Μπλουζ στο ρεμπέτικο»
Α’ Μέρος: Hrach Altunyan (Αρμενία) κιθάρα μπλουζ
Β’ Μέρος: Διονύσης Κατινάκης, η κιθάρα στο ρεμπέτικο

Πέμπτη 28 Ιουλίου

Πινακοθήκη των Κυκλάδων, ώρα 21.00
Nathalie & Pierre Goliot (Γαλλία) “Sous le ciel de Piaf”
Αφιέρωμα στο Γαλλικό τραγούδι και την μουσική της Edith Piaf.
Nathalie Goliot (φωνή – πλήκτρα) - Pierre Goliot (κιθάρα – φωνή)

Παρασκευή 29 Ιουλίου

Θέατρο Απόλλων, ώρα 21.00
“Μουσικό πανόραμα του φεστιβάλ κιθάρας”
Τελετή λήξης του φεστιβάλ κιθάρας με όλους τους σολίστ και τους νικητές των «Κιθαριστικών Αγώνων». Την ορχήστρα από κιθάρες διευθύνει ο Άγγελος Νικολόπουλος.
[Διαθέσιμη ζωντανή αναμετάδοση (live streaming) https://diavlos.grnet.gr/event/e713].


=======
Πληροφορίες:
web: www.guitarfestival.gr

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης ξεκίνησε το 1994 και θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα, τόσο για τη μουσική του ποιότητα όσο και για το μοναδικά φιλικό του κλίμα.

Ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ πέντε ημερών που περιλαμβάνει ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου, σεμινάρια, διαγωνισμούς, μια μεγάλη ορχήστρα από τους συμμετέχοντες κιθαριστές αλλά και πάρτι και πολλά άλλα δρώμενα.

Το Φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε κιθαρίστες κάθε ηλικίας σε οποιοδήποτε στάδιο της καριέρας τους και διερευνά τις εκφράσεις του δημοφιλούς οργάνου σε διαφορετικά είδη μουσικής.

Είναι μια ανοιχτή γιορτή, μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό. Θα τους συναντήσετε σε όλη την πόλη, στους δρόμους, στα εστιατόρια, στα καφέ και θα απολαύσετε μαζί τους υπέροχες εκδηλώσεις!
Προσφέρει στο κοινό αξέχαστες εκδηλώσεις, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και μουσικά σύνολα.

Ελάτε μαζί μας σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό μουσικής και διακοπών.
Ζήστε τον λαμπερό ήλιο των Κυκλάδων και το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, μέσα από ένα μεγάλο κιθαριστικό γεγονός αυτό το καλοκαίρι στην Ερμούπολη.
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons