"Από την Καντάδα στο Ρεμπέτικο και το Λαϊκό" από το Μουσικό Εργαστήριο του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου

Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης τo Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα 20.00 θα υποδεχθεί στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης το Μουσικό Εργαστήριο του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου, το οποίο θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα με τίτλο ''Από την Καντάδα στο Ρεμπέτικο και το Λαϊκό'' σε ένα μουσικό ταξίδι από το 1930 έως το 1970. 

Το Μουσικό Εργαστήριο αποτελείται τόσο από μαθητές όσο και από απόφοιτους του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου οι οποίοι πλέον είναι φοιτητές και από μέλη της Φιλαρμονικής και Συμφωνικής Ορχήστρας Ασπροπύργου. Είναι ένας «θεσμός», υπό την επίβλεψη της κας Σκληρού Θεοφανής, με αφιερώματα στην επτανησιακή και αθηναϊκή καντάδα, στην οπερέτα, στο αρχοντορεμπέτικο, στους ποιητές Γιάννη Ρίτσο και Νίκο Καββαδία, στη μουσική της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, στο σμυρναίικο τραγούδι και στους Έλληνες δημιουργούς που έχουν επηρεαστεί από την βαλκανική, μικρασιάτικη, πολίτικη και ουγγαρέζικη μουσική.
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons