Σεμινάριο Yoga και Στηρίξεις με τον Πάνο Κατσανδρή

Το Κέντρο Χορού σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας "Ακροποδητί" σας προσκαλεί στις 22-23-24 Απριλίου 2016 στο Σεμινάριο Yoga και Στηρίξεις με τον Πάνο Κατσανδρή.

22-23-24 Απριλίου 2016
Παρασκευή: 20:30-22:30
Σάββατο: 17:00-20:00
Κυριακή: 12:00-15:00
Κόστος: 40 ευρώ (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 15 Απριλίου)

Παρασκευή: 2 ώρες
Vinyasa Krama: Ισορροπίες στα χέρια
Ένα ταξίδι στις βασικές στηρίξεις στα χέρια και τις μεταβάσεις μεταξύ τους, που θα μας γνωρίσουν με τα κύρια στοιχεία λειτουργίας του πυρήνα και της κινητικότητας του.

Σάββατο: 3 ώρες
Κατακόρυφο: Συμμετρικές παραλλαγές – Πρέσες
Οι θεμέλιοι λίθοι του κατακόρυφου: η κατανόηση του πυρήνα και η λειτουργία του. Βάζοντας τα θεμέλια: κινητικότητα των ώμων και προστασία των καρπών. Κατανοώντας το κέντρο βάρους στο σώμα. Εξισορροπητικές στάσεις και τεχνικές μάλαξης σε ζευγάρια.

Κυριακή: 3 ώρες
Κατακόρυφο: Ασύμμετρες παραλλαγές – Ψαλίδι
Το επόμενο επίπεδο: ανεβαίνοντας με ψαλίδι, ισορροπία και έξοδος ύστερα από αποτυχημένη προσπάθεια. Προετοιμασία για στήριξη στο ένα χέρι. Εξισορροπητικές στάσεις και τεχνικές μάλαξης σε ζευγάρια.

Ο Πάνος Κατσανδρής είναι δάσκαλος yoga, αφοσιωμένος στην πρακτική της vinyasa yoga. Η μεγάλη του αγάπη για τα κατακόρυφα, τα οποία κατέχουν σημαντική θέση στην πρακτική και τα μαθήματά του, ήρθε λόγω της ιδιαίτερης πνευματικότητας τους και της βαθύτερης κατανόησης που προσφέρουν στην πρακτική των asanas.
Για πολλά χρόνια είχε μεγάλο φόβο στην εξάσκησή τους χωρίς τη βοήθεια τοίχου, ο οποίος μπορούσε να ξεπεραστεί μόνο με τη βαθιά κατανόηση της στάσης μέσω μιας λεπτομερούς αποδόμησής της. Αγαπάει το να μοιράζεται αυτές τις γνώσεις καθώς και το να βρίσκει τρόπους να τις προσαρμόζει στις ανάγκες του κάθε μαθητή.
Είναι ιδρυτής και δάσκαλος των Evergreen Yoga Studios στην Αθήνα, όπως επίσης καθοδηγεί και επιβλέπει προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων από το 2013.Οιδάσκαλοιτουείναι ο Patrick Fullan, ο Γιάννης Ανδρίτσος και η Shiva Rea.
Το κατακόρυφο είναι μια προχωρημένη στάση για την οποία απαιτείται αφοσίωση και συγκέντρωση. Μας προκαλεί να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και τον εγωισμό μας και απαιτεί απόλυτη ηρεμία για να την καταφέρουμε. Σ’ αυτό το σεμινάριο ο Πάνος θα μας οδηγήσει μέσα από όλα τα βήματα προς το κατακόρυφο για να εξερευνήσουμε όλα τα διαφορετικά στοιχεία που απαρτίζουν αυτή την εκπληκτική στάση και εντέλει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας έτσι ώστε να καταλάβουμε τον εαυτό μας βαθύτερα.
Θα διδαχτούμε ένα ευρύ φάσμα ασκήσεων που μας οδηγεί από το αρχικό επίπεδο μέχρι να μπορούμε να ισορροπήσουμε στο κέντρο του δωματίου και μας προετοιμάζει για να μπορούμε να στηριχτούμε στο ένα χέρι!

-----------------
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας "Ακροποδητί"
Δ/νση: Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη
Τηλέφωνα επικοινωνίαs: 22810–80690, 6944771449
www.akropoditi.gr
info@akropoditi.gr
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons